Kedves Excel-Guru Olvasók! Tudnátok segíteni nekem is?
Adott egy több ezer soros táblázatom, amiben személyes adatok vannak (név, azonosító, belépés dátuma stb.). Emellett adott egy másik, jelentősen szűkebb (pár tíz soros) táblám is, részben egyező oszlop adatokkal (pl.név, azonosító). Ez a kis lista a nagy listából tartalmaz bizonyos személyeket, de ebben plusz adat is megjelenik (beosztás, juttatás). Kérlek, segítsetek, hogyan lehet elkészítenem egy olyan összesített táblázatot, amiben a szűkebb listában szereplő személyek "kapott összeg"-re vonatkozó adatai megjelennek a nagy táblázatban is. Lényegében adatok összefűzése lenne a cél. Kaptam tippet az FKERES és egyéb függvényekre, illetve Pivot táblára, de nem csináltam még ilyet, és nem boldogulok vele. :-(
Köszönöm szépen előre is!
Az FKERES elég gyorsan és jól működik. Gyakorlatilag egy másik táblában lehet megkeresni vele a megfelelő sorban lévő adott oszlopban szereplő értéket.
A nagy táblázatba kell egy új oszlop. Oda minden egyes sorba be kell írni az FKERES függvényt.
( Érdemes egy olyannal kezdeni, amelyik előfordul a másikban. Ott kipróbálni, majd átmásolni a tobbi cellába is. )
Az FKERES-nél meg kell adni, hogy
- mi a közös pont, mire keresünk
- Hol keresünk ( tartomány )
- annak melyik oszlopára vagyunk kiványcsiak
- és hogy felhozza-e a nem pontos találatokat is (nem)
Mintha most több embernek is hasonló házi feladata lenne :-) de lehet, hogy csak véletlen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!