Van egy Gigabyte B250M-DS3H lapom és Win 10 pro 64 bit van fent, és az integralt hangkártyája mindig jelzi, hogy ki és bedugtam az aljazatot, pedig állandóan be van dugva a zöldbe, de a fejhallgatónak észleli. Miért?
Integrált hangkártya nem létezik, csak integrált hangchip.
Először is tedd fel a legfrisebb Realtek HD audio drivercsomagot a Realtek honlapjáról (ne az asus honlapjról)
Ha fent van a driver, akkro asszem abban lehet konfigurálni, hogy a bedugott jackdugó mi is pontosan.
Ott azt hiszem megcsinálhatod azt is, hogy másikba dugod. Nem nagyon számítanak a színek. Lehet, h az egyik jackdugó hibás....
Amit még meg lehet nézni.... ha indítasz egy live ubuntut, az is fel fogja ismerni a hangot. Ott is megszakadozik vajon?
(mert ha jól sejtem, akkor úgy érzékeli a rendszer, mintha kirántottad volna a jack-et, majd visszadugtad volna... nekem a telefonom csinálja ezt folyton. mozdul egy kicsit a jackdugó, és zeneszámot is vált... mert azt hiszi, hogy headsetkódot kapott...)
minden esetre ubuntuval be tudod lőni, hogy szoftveres vagy hardveres a hiba. Ha ott is csinálja, akkor az adott csatlakozó hibás. Ha garis, vissza lehet vinni.
Ha nem garis, használj mást.
Legrosszabb esetben van USB-s hangcucc is. Olcsón is.
Amúgy, azon az alaplapon van SPDIF csatlakozó is. Ez mondjuk fejhallgató esetén nem segít, de ha van egy remek SPDIF-et is támogató hangszetted (logitech Z625 pl), akkor szépen fog szólni azon is.
Aztán olyan lehetőséged is van, hogy a hangcuccod a számítógépház jackdugójába dugod bele. Mondjuk ez a legtöbb esetben nem ajánlott annyira, de ha az alaplapi csatlakozóval gondok vannak, működhet.
Aztán olyan lehetőség is van, hogy HD audió helyett AC97 kompatibilisre kapcsolod az UEFI-ben (régi gépekben BIOS) a hangchipet.
Így mondjuk bukod az 5.1-et, de teljesen máshogy használja az egész rendszer, lehet h épp ez oldja meg.
Aztán... ha megszakadozik a kapcsolat, akkor ugye a driver minden megszakadásnál felugorhat... ha jól sejtem, lehet h épp ez zavar téged. Ezt a driverben ki is lehet kapcsolni úgy tudom...
ilyen esetben a kis szakadozásoknál max elmegy a hang egy tizedmásodpercre, de nem ugrik fel semmi ablak.
Ha nincs ilyen a driverben, akkor pedig esetleg töröld le a drivert a francba, és hagyd, hogy a windows leszedjen egyet.
Az csak a drivert szedi le, semmilyen sallangot, kezelőcsomagot hozzá biztosan nem. Kevesebb beállításod lesz, de tuti nem ugrik fel a realtek szoftvere, ha eleve nincs is vent.
szóval nem tudom mennyire értettem a problémádat, de sokféleképp el lehet indulni. :)
igen,köszi szépen...
jól látod,mindig azt értékeli,hogy ki és be dugom a csatlakozót,viszont a hang nem megy el 1 sec-re sem... :)
próbáltam beállítani a drivert de sehol nem találom... egybéként fejhallgatónak észleli,pedig nem abban van :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!