Hogy rajzoljak arcot photoshopban?
Nem vagyok profi, hobbirajzoló vagyok, és nálam ez működik:
- Megrajzolom a lineartot: papíron és beszkennelem, vagy eleve a gépen. Talán az előbbit jobban szeretem, mert laptopon csinálom, és nem olyan óriási a monitor, papíron viszont látom az egészet. Ha gépen rajzolom, akkor több rétegen. Először nagyjából, azt leveszem kb 50%-ra, teszek rá még egy réteget, ott már konkrétabban rámegyek, elkezdem kialakítani... és így tovább, míg kapok egy határozott, tiszta vonalakból álló vázlatot (kb 3-4 layer, és az utolsót hagyom meg).
Ha scanneltem, akkor "feltakarítom" a scannelést. Kiveszem fehér hátteret, sötétítem a vonalakat, eltüntetem a maszatokat, papírhibákat.
- Választok egy alap háttérszínt. Ráteszem a lineartot.
- Kikeverek egy alappalettát. A bőrszínhez 3 tónust, egy világosat, egy közepeset meg egy sötétet. Aztán ennek a 3 színnek a mindegyikéből csinálok egy kb. 4 színes sorozatot, hogy legyenek árnyalataim. Aztán majd abból válogatok.
- Kitalálom a fényforrásokat, nyilakkal be is jelölöm magamnak.
- Felviszem a középső színt a lineartra.
- Nagyjából, lendületes ecsetkezeléssel felviszem a sötéteket, és a világosakat, hogy kb. hol lesznek.
- Aztán belenagyítok és elkezdem kidolgozni.
Nagyvonalakban ennyi. De mindenkinek más technika jön be, ki kell tapasztalni. Viszont abban igaza van az előttem szólónak, hogy a PS annyit tud, amennyit te. Ha amúgy kézzel nem tudod megrajzolni, ő se fogja megrajzolni neked.
Ha gondolod írj privátot, és mutatok rajzot, és válaszolok a pluszban felmerült kérdéseidre, ha tudok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!