Utcanevek rendezése Excelben? Hogyan?
FIXEN ADOTT egy összegányolt táblázat (részlet):
A - B - C - D
Süvöltő - utca - 9
Kertváros - utca - 51
Arany - János - utca - 1
Sziláűgyi - Dezső - tér - 1
Szigetköz - utca - 9
Bocskai út - 134
Könyves Kálmán - körút - 1
Kund - utca - 4
Váci - út - 45
József - Attila - utca - 1
A - a cella szélét jelenti.
Hogyan lehet automatikusan megoldani, hogy így nézzen ki?
A - B - C - D
Süvöltő - utca - 9
Kertváros - utca - 51
Arany János - utca - 1
Sziláűgyi Dezső - tér - 1
Szigetköz - utca - 9
Bocskai - út - 134
Könyves Kálmán - körút - 1
Kund - utca - 4
Váci - út - 45
József Attila - utca - 1
Tehát egy cellába szeretném illeszteni azokat a szavakat, ami nem "utca", "út", "körút" (stb). Csak ennyit akarok. Hogyan kell ezt Excelben (2013-as, ha számít) - tehát nem külön programozással - megoldani?
Ami kéne:
=HA((B nem egyenlő út/utca/körút/stb, akkor B kivágása és beillesztése A mellé); egyébként hagyja békén)
Odáig eljutottam, hogy HA függvény és hozzáfűzés (&” “&), de hogy kell ezt összerakni?
Aki nem tudja, ne írjon! Köszönöm a normális válaszokat.
Minek? Mert nekem ez kell, és így kell. Nem más, nem másképp. Ezért írtam ki a kérdést, a megoldáshoz elég de nem több információval.
Kifejtenéd kérlek? Másik lapra is jó lesz, majd én elrendezem magamnak, de hogyan???
A megoldás:
Két féle sor van: az egyikben a C oszlopban utca/tér/körút/stb. van, a másik félében pedig valamilyen egyéb (tulajdon)név.
Az adatok fül "szűrő" funkciójával le kell szűrni a C oszlopot a közterületek jellegére, az így kapott adatokat másik táblázatba másolni és az eredetiből kitörölni. Így az eredeti táblázatban is - pár kivétellel - már csak egy féle sor lesz.
Köszönöm a semmit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!