Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Windows. Old miért jelent meg?

Windows. Old miért jelent meg?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Újratelepítettem a laptopomat pár napja, és ma látom, hogy egy csomó olyan mappa van a C meghajtón, ami általában csak akkor keletkezik, ha frissítem a windowst és az eredetit, meghagyom. Én tiszta telepítést csináltam, leformázva minden, mégis ott villog a Windows.old mappa a könyvtárban, ennek mi lehet az oka ? (Én arra gondoltam, hogy mivel SSD-re telepítettem [és ugyebár ajánlott arra az időre minden más meghajtót kihúzni, de lusta voltam szétszedni megint a laptopot] esetleg az zavarhat be ?)

A válaszokat előre is köszönöm!

2017. júl. 6. 13:31
 1/8 anonim ***** válasza:
Pontosan miért is lenne ajánlott minden más meghajtót kihúzni? XD
2017. júl. 6. 13:38
 2/8 anonim ***** válasza:
2017. júl. 6. 13:38
 3/8 anonim ***** válasza:

A régi Windows mappád van ott, mert nem formáztad Windows telepítéskor azt a partíciót, ahová előzőleg és most is a Windows-t telepítetted.

WinKey+R -> cleanmgr

Aztán azzal biztonságosan eltávolíthatod a Windows.old könyvtárat.

2017. júl. 6. 13:52
 4/8 anonim ***** válasza:
84%

"Én tiszta telepítést csináltam, leformázva minden, mégis ott villog a Windows.old mappa a könyvtárban, ennek mi lehet az oka?"

Két eset lehetséges, vagy a gép emlékszik rosszul, hogy mindent leformáztál, és odahallucinálja a Windows.Old-ot, vagy Te emlékszel rosszul, és nagyon is indokoltan van ott a Windows.Old.

2017. júl. 6. 15:26
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
nagyobb frissítés során is odakerül, pl anniversary update vagy creators update, de ez szerintem csak akkor ha te egy régebbi verziót raktál fel ami frissítette magát az újra
2017. júl. 6. 16:07
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszi a sok választ.

Először is biztos, hogy jól emlékszem leformáztam mindent :)..

Másodszor az lehetséges, hogy a Creators Update miatt van, mert a telepítő mellé kapott USB kulcsot használtam és az még nem volt benne, én is gondoltam rá, csak a nagy gépnél nem tapasztaltam ilyen problémát pedig annak a telepítőjében sem szerepelt még.

Arra, hogy miért ajánlott lehúzni minden más adattárolót nem válaszolok, Google a barátod, biztos találsz hasznos információkat.

2017. júl. 6. 16:43
 7/8 anonim ***** válasza:
#6 bölcsebb lettvolna ha annyit írsz, hogy valószínűleg rosszul emllékszel, és gőzöd sincs hogy mivel keverjetted. A google a barátod meg egy eléggé fail beszólás, miutan minden szarságit megkérdezel, és terjeszte itt a hülyeséget. :)
2017. júl. 6. 21:24
 8/8 A kérdező kommentje:

:)

Miből gondolod, hogy én nem néztem utána, hogy miért van jelen ez a mappa ? Éppen azért tettem fel a kérdést, mert a megszokottól eltérő módon van ott, ahol tudtommal nem kéne lennie, nem zavar a jelenléte, bármikor tudom törölni, vagy megint újrarakni a gépet, egyszerűen csak érdekelt..

Miért lett volna bölcsebb áruld már el, biztosan tudom, hogy leformáztam minden, nem most csináltam először.

Milyen beszólásról beszélsz ? Szimplán nem volt kedvem leírni az okokat, mert nem erről szólt a kérdés, és tudtommal én kérdeztem, nem te. Ha ebben az irányban akarsz érdeklődni, akkor vagy járj utána (Google, stb), vagy tegyél fel egy kérdést, azért van az oldal. De, hogy ne fáradj el, leírom az okát, hogy miért javasolt SSD-re telepítés során minden más adattárolót leválasztani az alaplapról. Ennek igen egyszerű az oka, a telepítő valamilyen oknál fogva a rendszerindításához szükséges fájlokat a HDD-re rakja, és, ha az leformázod, vagy felülírod, nagy valószínűséggel nem fog megfelelően működni a rendszer, vagy teljesen elromlik. Magyarán nem az SSD-t fogja rendszer partícióként érzékelni.

(Nem tudom, hogy még fenn áll e ez, az biztos, hogy az első SSD-k használatakor belefutottam ezekbe a hibákba, de már csak megszokásból is így csinálom, biztos, ami biztos.)

Köszönöm a válaszokat. Üdv.

2017. júl. 7. 01:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!