Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Ha átlátszó hátterü képet...

Ha átlátszó hátterü képet akarok csinálni miért lesz a kép "zajos"?

Figyelt kérdés
Tehát sikerül megcsinálni a képet csak nagyon zavaros lesz maga a kép. A program amivel csinálom a Photofiltre
2017. júl. 3. 19:11
1 2 3
 21/23 tabaki ***** válasza:
100%

Nézzük, a fentiek alapján sikerül-e reprodukálnom a hibát.

Alaphelyzet: [link]

Kijelölés: [link]

Művelet: [link]

Kész van: [link]

Eredmény: [link]

A mentett kép vizsgálata:

Eredeti vs. tabaki -- a felnagyításkor sem látni különbséget:

[link]

A te képed és az enyém -- a tiéd egyértelműen rosszabb:

[link]

[link]

A képadatokból is az derül ki, hogy az én próbám a te 8 biteddel szemben 24 bites, ezt a sokkal nagyobb fájlméret is mutatja. A kísérlet tehát kudarcot vallott...

Ha megnézed az átlátszóvá tevés utáni képernyőmentéseket, a menüsorban láthatod, hogy nálad a színmóddal valami disznóság történt: Az indexelt színeket jelző ikon szürkére változott, vagyis már nem választható, mintha automatikusan átlépett volna indexelt állapotba. Ez nálam nem következett be.

A jelenségre két tippem van:

1. Valahol létezik egy beállítás, amely megszabja, hogy a PNG-ket 8 bittel mentse. Keresgéltem eleget, de ilyet nem találtam, viszont attól még lehet, hogy én voltam a béna.

2. Bár kínos gonddal rejtegeted, hogy melyik verziót használod, több jel utal arra, hogy régebbit, mint az enyém -- esetleg a hajdani 6.4-est -- lehet, hogy az még egyszerűen így csinálja, és kész. Ebben az esetben javaslom, hogy használd inkább te is a 7.2.1-est, amely a rétegkezeléssel nagyságrendnyi ugrást jelent az előzőkhöz képest:

[link]

A magyarítására a program fizetős változatának nyelvi fájlját tudod használni, innét:

[link]

Egyébként, figyelembe véve, hogy a program csak magán- és oktatási célra ingyenes, ajánlom a teljesen szabad Gimpet. A PhotoFiltre-ben szerzett tudásod alapján abban sem lesz túl nehéz elindulnod.

2017. júl. 6. 21:57
 22/23 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen
2017. júl. 7. 15:13
 23/23 Hominida ***** válasza:
Tabaki képein – le a kalappal a fáradozásáért – láthatod, amit a te képeiden nem láttunk, hogy az eszköztáron nála a színek lehetséges száma "×16M", azaz 16 millió, 2 a 24-ediken. Ha nálad nincs bekapcsolva az állapotsor (barre d'état?), akkor kapcsold be, minden programnál kapcsold be, mert nagyon hasznos információkat szokott adni. Ha neked, esetleg, ez az érték ×256-ra esik, vagy valami "palette" vagy "indexé" jellegű szöveggé változik, akkor vesztetted el a színárnyalatokat.
2017. júl. 7. 15:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!