Az igaz hogyha tönkre megy az alaplapom vagy másik alaplapot veszek akkor új Windows termék kulcsot kell vennem mert az régi már nem lesz jó?
Figyelt kérdés
2017. jún. 30. 19:23
1/8 anonim válasza:
Dehogy igaz. A Microsoft játékszabályai szerint egy alaplaphoz egy kulcs használható amivel össze is lesz kötve a lapod és váltásnál új kulcs is kell, de én már váltottam alaplapot, egy Asus H110M-C D3-ról MSI B150M Bazooka Plus-ra és ugyanazt a kulcsot ütöttem be. Aktív a win10-em. Ja igen, egyébként win10 home 64bit-et használok.
2/8 anonim válasza:
Egyébként ha tönkre megy az alaplapod csak akkor váltasz? :D Bocs ezt nem hagyhattam ki :) Használd nyugodtam a mostani kulcsodat az új alaplapnál újratelepítés után, gond nem lesz belőle.
3/8 anonim válasza:
A kulcs maga jó lesz, csak ha a vásárolt Windows-od OEM volt, akkor nem használod jogszerűen. Működni ettől még működni fog.
4/8 anonim válasza:
Kiegészítés: csak akkor lesz összekötve a lapod a kulccsal hogyha belépsz egy microsoft-fiókkal. Addig viszont nem lesz összekötve. De nyugi, én összekötöttem és úgy használom most egy másik lapon a kulcsot, persze előtte töröltem a fiókomból ezt az összekötést biztos ami biztos alapon.
5/8 anonim válasza:
#4: Szerintem összekevered a temékulcsos és a digitális licenszt. Utóbbinál nincs termékkulcs (és hardverhez sem köti - nem OEM), előbbinél meg nem kötődik MS account-hoz, hanem vagy hardverhez köti, vagy „dobozos” verzió.
6/8 anonim válasza:
Nem keverem. Tudom mi a kettő közötti különbség de attól ez még úgy van ahogy leírtam. Ha aktiváltad egy kulccsal a windowst összekötheted azt és legközelebb elég csak belépned az MS fiókoddal hogy beaktiváld. Ez így a hivatalos módi. Nem hivatalos módi ha csak úgy újra használod a kulcsot egy totál más alaplapon. Attól még használható csak ez nem szabályos.
7/8 anonim válasza:
Nekem OEM van, azzal aktiváltam először, egy kulccsal. Aztán hozzá kötöttem a fiókomhoz és következő telepítésnél elég volt csak belépnem MS fiókkal az aktiválás idejére. Alaplapcserénél meg kénytelen voltam újra beütni a kulcsomat.
8/8 anonim válasza:
"előbbinél meg nem kötődik MS-accounthoz" Dehogynem, a flpt használja fel ahhoz, hogy beazonosítsa a lapodat így aktiválhassa a rendszeredet. Szóval amit írtál, hogy hardverhez köti az igaz, de egy MS fiókot használ még hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!