Hogyan lehet Excelben több ezer sorból álló adatot táblázatba alakítani VBA- macro segítségével?
Egy excelbe lementettem az itt található ( [link] )1200 cég információit, de ugye emiatt kb. 11 ezer sor lett az excelben és szereteném őket táblázatba rendezni, hogy a felső fejléc lenne a név, cím, e-mail,telefon, web stb... és ezek alatt lenne a megfelelő név, cím. Amivel kaphatnék egy 1200 soros táblázatot, ami sokkal jobban áttekinthető. Csak ugye ezt makróval kéne megcsinálni, mert anélkül eléggé hosszúm munka lenne. Esetleg valaki nem tudna nekem segíteni?
Itt egy kép: Az első pár sort kézzel csináltam. Utána lehet látni, hogy a többi adat egymás alatt van. [link]
Szia.
Azt az excel táblát kellene belinkelni amit elkészítettél (ami a 11000 sort tartalmazza), mivel lehet, hogy én vagy valaki más nem ugyanazt a módszert használjuk másolásra, ezáltal az esetlegesen elkészült macro sem fog megfelelően működni a Te táblázatodban, mivel nem biztos, hogy ugyanaz a formátum.
Üdv.
Ha tudsz VBA-bsn programozni akkor ez kézügyesség kérdése
Ha nem akkor sokkal kisebb meló valakinek összerittyenteni ezt a programot mint megtanítani téged programozni
Bocs a kioktatásért de ez van.
Így van, látni kéne a letöltött adatot, mert a linkeden én nem látok letölthető adatbázist.
Amúgy csak a leírtak alapján egyáltalán nem biztos, hogy kell hozzá VbA, lehet simám képletezhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!