MS Word, idézőjelek közötti szöveg stílusának cseréje?
Sziasztok! Van egy sok oldalas Word dokumentumom, amiben elég sok „” típusú idézőjeles rész van. Az idézőjelek közötti összes tartalmat ki kellene cserélnem dőlt betűsre. Van erre valami algoritmus, vagy akár külön program? A dokumentum nagyon nagy, nem lenne kedven több száz oldalt végignyálazni és egyesével kijelölgetni, majd pedig dőlt betűsre állítgatni az idézőjeles szövegeket.
Előre is köszönöm a segítséget!
Kicsit manuális módszer, többkörös a megoldás, de hamar lezongorázható:
0, Végezz egy biztonsági mentést
1, Csere panelt hívd be (pl. CTRL+H)
2,Keresett szöveghez írd be: "^?"
- >azaz, idézőjel speciális/bármilyen karakter idézőjel
3, Csere erre mezőbe írd be: ^&
-> azaz: Speciális/keresett szöveg
4, a Keresett szöveg mezőben állva katt alul a "Formátum"-ra és állítsd be, hogy dőlt.
5, Nyomd le az Összes cseréje gombot.
Ekkor megdőlti az összes idézőjelbe tett 1 betűs szót.
Következő lépés:
Növeljük a keresendő karakterek számát:
2,Keresett szöveghez írd be: "^?^?"
Folytasd a 3. ponttól
Ekkor megdőlti az összes idézőjelbe tett 2 betűs szót.
És így, növelgetve a ^? jelet addig, amíg szerinted minden ki nincs cserélve.
Bonyinak tűnik, de gyorsan megy, mert csak a ^? jelet kell duplázgatni a keresett szöveg mezőben.
Ellenőrzés a végén:
A keresett szöveghez írd be: "^?
-> azaz idézőjel speciális\bármilyen karakter
Formázásra állítsd be: Betűtípus: Normál
ekkor kiírja alá, h nem dőlt, nem félkövér
Nyomd meg a Következő gombot.
Ha nem talál, nyertél.
Ha talál ilyet, akkor még nem cseréltél ki mindent.
Goto 1-es pont! :)
Lehet egyszerűbben is!
(Ha esetleg még érdekel valakit. Mert én is így keveredtem ide, mikor ebbe a problémába futottam. Csak egy egyszerű műkedvelő vagyok, tehát nézzétek el, ha nem lennék "szakszerű".)
1. Ha idézőjeled körmös, cseréld le dőltre "/"
2. Szerkesztés panelen nyisd meg az "Irányított keresést"
3. A kereső panelen nyisd meg az "Egyebek"-et és jelöld be a "Behelyettesítéssel" opciót
4. A "Keresett szöveghez" pedig írd be a /*/ karakter kombinációt a következőképpen: A ferde idézőjeleket a klaviatúráról, a csillag karaktert pedig a "Speciális"-t megnyitva a "0 vagy több karakter"-t kiválasztva.
5. A keresési opcióknál a "Keresés helyét" megnyitva válaszd a "Törzsdokumentum"-ot
Ekkor a kereső kijelöl minden idézőjelben lévő szöveget, amit így egy mozdulattal dőltre formázhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!