Elkepzelhető, hogy manapság, mióta ki jött a windows 10 operációs rendszer már 2 éve, még mindig a felhasznaáló többsége windows 7-et használ?
<spoiler> A windows 10 a windows 8 továbbfejlesztése </spoiler>
Egyébként meg ez az ága a windows-nak a Windows NT 3.1-nél indult 1993-ban, és azóta ezt fejlesztik egyenes ágon.
Magyarország kicsit maradibb felfogású így itt többen vannak akik igen.
De itt sem ők vannak többségben, a világban pedig végképp nem.
Mondjuk az ingyenes átállás miatt amit még tört windowsokra is engedett (még most is enged egész pontosan) az MS, eladott win10 fele annyi sincs mint a win 7 - de attól még a 10 van a legtöbb gépen.
Amúgy a 7 még supportálva van és semmi gond nincs vele, akinek az is elég amit az tud vagy csak nem akar költeni rá feleslegesen azt is megértem.
"mitől különbözik a windows 8-tol a windows 8.1?"
A legfőbb különbség hogy utóbbit még supportálják, azaz van hozzá frissítés.
Előbbi nem biztos hogy egy ma gyártott hardvert fel tud ismerni vagy kezelni tudja.
Mondjuk nekem se jött be a win8, viszont 10et szeretem.
Mindössze egy oka van annak, hogy a Májkrémszoft ennyire nyomja a Win10-et: nem akarnak úgy járni, mint az XP-vel. Ott ugyanis 2001-ben kiadták az XP-t, aztán ültek a babérjaikon, évekig nem jött új rendszer, majd 2006-ban jött a Vista, ami a valaha volt második legrosszabb Windows (az ME után), hamar el is bukott, alig akart valaki XP helyett Vista-t.
Mire 2009-ben elkészült egy épkézláb rendszer, a 7-es, addigra az XP már 8 éves volt, de mindenki azt használta, így kénytelenek voltak a normál 10 éves supportot kitolni. No ezt nem akarják a Win7-tel, hogy 2020-tól tovább kelljen supportálni.
De sajnos a Win10 nem sikerült túl jól. Az 1.0 userek szeretik, de aki komoly munkára akarja használni, az nem. Ebből az következik, hogy ha nem kapnak észbe, megint ki kell majd tolniuk a Win7 és/vagy a 8.1 supportját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!