Magas CPU terhelés játék közben?
Adott a gépem, melynek főbb specifikációi:
CPU: Xeon E5450 (Q9650)
RAM: 4gb ddr2 800mhz
VGA: GTX 760
GTA5-nél tapasztalom, hogy régebben (1-2 hónapja) tök jól futott a játék, 80fps dropok nélkül, viszont mostanában, az utóbbi 1-2 hétben pár mp-nként leesik az fps 20-köré, sőt, néha kifagy 1-2mp-re.
Én a Ramra gyanakodtam, de mivel 2 monitorom van, játék közben tudtam figyelni a terhelést, és a CPU általában 90% körül volt, amikor felment 100-ra, olyankor fagyott ki a játék, majd leesett a %, és ment tovább a játék.
Nagyon zavaró, mivel online játék közben nem túl előnyös dolog ez.
Azt szeretném tőletek kérdezni, hogy vajon tudtok e segíteni, mi okozhatja a problémát (igen, szoktam arra figyelni, hogy közben semmi ne legyen megnyitva, ez alap...).
Alaplapom nem kezel 4-nél többet sajnos, mégis csak egy 775-ös lapról beszélünk...
De mondom, kb 2 hónapja még vígan játszottam ugyanennyi rammal magasabb beállításon, most alacsonyabb beállításokon sem hajlandó normálisan működni.
Egyébként tervben van egy újabb gép.
Ha esetleg érdekel:
i5 6500
GTX 970
8gb ddr4 2133mhz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!