Üdv! Minden magyar Linux felhasználónak. Van a Linux rendszerben offline segítség nyújtásra lehetőség? (2017)
Mit értesz rendszerfrissítés alatt? Megszakadt egy frissítési folyamat?
Elvileg lehet csomagokat cd-re vagy más adathordozóra is tenni, és azt megadni, mint szoftverforrást. Ezután a megszakadt frissítés (csomag telepítés) folytatható.
(Ha jól értem a kérdést.)
"root- ként be tudsz lépni a meglévő rendszeredbe"
Miután átállította a root-ot a gépen lévő rendszerre.
A legegyszerűbb az lenne, ha nem használnál olyan disztribúciót, ami egy frissítéssel hazakúrja a netet.
másrészt meg: tar c --one-file-system --acls --selinux --xattrs -f </masik/particio>/rootbackup.tar.gz /
tar x --acls --selinux --xattrs-include='*' -C / -f </masik/particio>/rootbackup.tar.gz
Pár linux disztribúción túl vagyok, az ismertek közül nálam csakis a MINT vagy az UBUNTU frissítés tudta szétverni a rendszert*. Hasonló élményekből van egy tucat: nem indul frissítés után, nem enged be a jelszóval, bocsi, de valahogy nincs net egy sima frissítés után.
Aki mégis ezeket a disztri-bucikat használja, annak alap a clonecilla-val vagy hasonlóval való teljes mentés. Vagy a live -dvd-ket kéznél tartani, és felrakni újra az egészet.
Természetesen most upgrade frissítésekről beszélek, egy dist-upgrade az egészen más! Ha egy mint/ubuntu-s fant megkérdezel, hogy egy azaz egy lépést a verziók közt simán meg lehet-e lépni, hiszen az nem túl nagy... IGEN!!! Ez csak természetes!!! Amikor meg kijön az új, hivatalos verzió, akkor megy a kérdezgetés, hogy a frissítés után ez megy az nem megy... mit tegyek? Hát miért nem mentettél? Meg jobb az új telepítés, ha verziót váltasz! Miért nem jó az előző? :)
Én kerülném a divat-disztribuciókat.
* próbáltam más UBUNTU alapokon nyugvó terjesztést is, de elégé hasonlatos a véleményem: ha ténylegesen verziót váltasz, akkor inkább disztribúciót kellene váltani :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!