Mit és hogyan állítsak be az utorrentbe hogy töltsön ahogy kell (lent el magyarázom)?
Eddig 120Mb-es netem volt ezzel max 14,7MB/s-el töltöttem az kb 50GB volt óránként.
Most 1000Mb-es netem van ezzel kb 500GB jönne le óránként.
1 perc alatt 7,5GB-ot kellene leszednie.
ez az ezermegabites kb 9x gyorsabb mint a 120 kb azaz legalább 130MB/s-el kellene szednie de nem igen akar 30MB/s-el sem tölteni és ez nagyon rossz így hogy 8x gyorsabb netem van a speedtest is 950-980megabitet mér erre az utorrent sehogy nem akarja jobban tölteni mint a 120megabites netnél.
KERLEK SEGÍTSETEK mert nem értek ezekheeez :(
Alapvetően semmi nincs beállítva ami direkt lelassítja a töltést.
Két fontos dolog: torrenten annyival töltesz maximum amennyivel a leggyorsabb feltöltő tud. Nem biztos hogy mindenhol gigabites szerveresek vannak, így nem töltesz annyival. Ha van is, a szerveres nem egy embernek tölt hanem lehet száz másiknak és megoszlik a sebessége.
A másik pedig hogy a szolgáltató sehol nem ígéri hogy te mindig a maximummal fogsz tölteni. A garantáltat adja (jobb esetben), illetve megint jó esetben elérheted a csomag maximumát. Olyan nincs hogy te minden körülmény között 1000 megabittel töltesz, mert arra a netre fizettél elő.
A harmadik esetleges probléma ami szóba jöhet az infrastruktúra (a hálózat nem bír akkora sebességet közvetíteni), vagy a géped és egyéb hálózati eszközök nem képesek akkora sebességet átvinni. Gigabites nethez nyilván gigabites hálókártya kell. És természetesen kábelen kell kapnod a neten, nem vezeték nélkül.
Amid van, az egy reklámfogás mert a nagy számokkal lehet eladni a csomagot. A szolgáltató sem garantálja hogy 1000-rel fogsz tölteni, csak annyi a lehető legjobb amit elérhetsz. Csak lakossági netben jellemzően aszinkron csomagok vannak és alig van feltöltési sebesség még a gyors letöltésű csomagokban is.
Pont emiatt egy bizonyos szint fölött teljesen felesleges gyorsabb netre előfizetni. Ilyen az 1000 megás is. Értelmét veszti az hogy egy dolgot 5 perc helyett 2 perc alatt tudsz letölteni, miközben nincs köztük lényegi különbség. Főleg hogy a torrentsebességet rengeteg más dolog is befolyásolja. Ha a 120 megás nettel gyorsan töltöttél akkor az is bőven elég lett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!