Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Linuxon League of Legends...

Ragua kérdése:

Linuxon League of Legends probléma. Hogy lehet megoldani?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

szeretnék átállni Linuxra asztali pc-n, erre ki is néztem a Linux Mint 18-at, fel is tettem a gépre.

A LoL fórumán leírtak szerint (ez szerint: [link] és nem sikerült. Addig már eljutottam, hogy feltelepítette a lolt, viszont nem frissíti fel magát a jelenlegi verzióra. Jelenleg ennyit látok, ha elindítom a LoL-t:

Bejön a logó, eltűnik, és előugrik a LoL error reportja, amiben elküldhetem a fejlesztőknek a hibát. és ez kb 10 másodpercenként ismétlődik, míg újra nem indítom a gépet.

Valakinek van valami jó tippje hozzá egy nagyon kezdő linuxosnak? :)

2017. máj. 23. 22:20
 1/7 anonim ***** válasza:

"előugrik a LoL error reportja"

Ebbe kéne belenézni. Pont az a célja, hogy a hibát ki lehessen silabizálni belőle.

Általánosságban annyit tennék hozzá, hogy a Mint nagyon elavult komponensekből szokott állni, tehát wine, mesa stb. frissítése valami PPA-ból jó ötlet lehet.

2017. máj. 24. 04:37
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha játszani szeretnél a gépeden, és a játékok számodra a directx-et jelentik, akkor ne állj át linuxra! Nem erre van.
2017. máj. 24. 04:39
 3/7 A kérdező kommentje:

Ipor Sircer

Azért állnék át Linuxra, mert elég sok jó dolgot hallottam róla. A játéknak nem kellene akadálynak lennie, sokan játszanak linuxon olyan játékkal is, amit a linux se támogat teljesen (pl metin2 is ilyen).

Nem játszok sok játékkal, viszont már beleuntam a telepítgetésekbe, meg a sok gondokba. De ha meg tudsz ajándékozni egy eredeti windows 7-el, akkor maradok még egy ideig windowsos :)

(Nem, eddig se használtam, ezután se fogok tört wint használni. Sem 10-et!)

Első kommentelő: picit részletesebben le tudnád írni, hogy mit is kéne vele csinálni? :)

Az updatet, meg az upgradet már futtattam.

Az error reportot délután megnézem.

2017. máj. 24. 06:37
 4/7 anonim ***** válasza:

Igen, a Linux tényleg nagyon jó dolog, szinte minden dologban veri a wint...csak directx nincs benne. Így az egyetlen, amiben sokkal, de sokkal rosszabb, az a játéklehetőségek.

Az, hogy néhány játék bizonyos verziójú kiadása kínkeservesen elindul wine-vel, az inkább kivételes szerencse, mint szabály. Mint ahogy látod, egy 8 éves játék sem képes pöccre indulni. Innen a fantáziádra bízom, hogy az újabbak hogyan szerepelnek.

Azonkívül ha ennyi játékod van, nem hiszem, hogy egy windows licenc vágna a földhöz anyagilag.

2017. máj. 24. 06:48
 5/7 A kérdező kommentje:

Jelenleg próbaidős win7-et használok, 4 havonta újratelepítve. 10-re nem térek át, egyszer kipróbáltam, nem jött be nekem a beállítás nehézsége, meg az ára miatt (tudom hogy ingyenesnek mondják, de nem az).

Linuxnál sok videóban láttam, meg olvastam is, hogy futtatja a "mai" játékok nagyját, max a grafikán kell picit visszavenni. Emellett sokmindennel nem kell foglalkozni, amivel a winnél kell (pl driverek).

Ahogy én eddig kivettem az eddigi írásokból amiket olvastam, a linux jó op olyanoknak, akik hajlamosak utána nézni az esetleges gondok megoldásának. Én jelenleg ezt teszem, belefutottam egy gondba, és azt szeretném orvosolni. Windowsra csak akkor akarok visszaállni, ha már semmi más megoldás nincs.

2017. máj. 24. 07:54
 6/7 anonim ***** válasza:

"Linuxnál sok videóban láttam, meg olvastam is, hogy futtatja a "mai" játékok nagyját" - ez konkrétan fаszság.

A mai játékok 1%-át sem képes futtatni, csak a legismertebbek közül akad 3-4, amit néhány óra/nap reszeléssel, hozzáértéssel működőképesre lehet kalapálni. És mindez addig kitart, amíg nem jön egy patch, ami széjjelkúrja az egészet.

2017. máj. 24. 08:04
 7/7 A kérdező kommentje:

Valaki tudna ilyen távoli segítséggel segíteni?

Biztos hogy van linuxon is ilyen lehetőség (win alatt teamviewer volt).

Gyorsabb is lenne, meg szerintem számomra tanulságosabb is, ha látom hogy kell megoldani.

2017. máj. 24. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!