Érdemes ezt az Operációs rendszert használni?
Remix OS - Android alapú rendszer PC-re. Van valakinek tapasztalata ? Wifi működik ha laptopra telepítem ?
Sajnos a Win 7-et már nem bírja a régi laptop, a Linux-hoz nem értek és ez miatt sehogy sem tudok felcsatlakozni Wifire. Pedig csak netezésre és zenehallgatásra kellene a laptop.
Ha Android alapú rendszer, akkor az is Linux.
Inkább tegyél fel egy mai Linux disztrót (pl Xubuntu vagy Mate XFCE) amin XFCE felület van, azzal mennie kell egy régi gépnek is, és vinni fogja a wifit is.
XP-t felejtsd el, iszonyatosan elavult, nem támogatott, aki azt ajánlja, az nem normális.
Ezt találtam neked a Remix OS-ról
Személyesen nem teszteltem le, de állítólag régi gépekhez jobb a Win10, mint a Win7, mert kevesebb erőforrást használ gyenge hardveren.
Utána néztem pár youtube videónak, ahol régi Pentium 4-re tesznek Win10-et, nyilván nem száguld rajta, de gyorsabb, mint a Win7.
Remix os-t próbáltam, igaz csak virtual-boxon. Nekem nagyon nem jött be. (az androidos appokat nem full screen-re találták ki)
Linuxból a Linux-Mint-Xfce-t ajánlom. Ezzel van tapasztalatom. Szülőknek egy core2duo-s gépet élesztettem újra vele. Chrome megy, nekik ez bőven elég. (A wifivel sem lesz gond szerintem.) Nem fogyaszt sokat, könnyen és windows-os logikával is könnyen személyre szabható.
De rakd fel virtual-box-ra ha van lehetőséged.
Ahogy az előző írta, Linux Mint XFCE asztali környezettel.
A kezelése nem bonyolultabb, mint a windows-é, csak más.
Nekem Cinnamon asztali környezettel van fent egy Mint 18.1 Windows 7 mellett.
Mivel a Linux az elsődleges rendszerem, csak ritkán használom a win-t(szinte csak játékokhoz). Azt tapasztalom, hogy így linux után egyre sz*rabb érzés elindítani a Win-t. Akadozik, YouTube-ozás közben majdnem mind a 4GB RAM-omat megeszi, Állandóan update-elne(ha nem tiltanám le :P), teleszemetelné a merevlemezét, meg úgy kb. minden baja van.
Ezzel szemben a Linux alapból 6-700MB-körül eszi a RAM-ot, most, hogy meg van nyitva a skype, meg kismillió oldal Firefox-on, meg ilyesmi, így eszik 1.5GB-ot. Megjegyezném, hogy XFCE-el maga az asztal kb. a felét használná, mint a Cinnamon-al.
Az, hogy nem értesz(még) hozzá, nem indok. Ha visszaemlékezel, a mostani windows-odat is meg kellett tanulni használni. Tudod, amikor életedben először leültél számítógép elé. ;)
Annyi tanácsot tudok adni, hogy Linuxot ne használj windows-helyettesítőnek, hanem használd Linux-ként!
Soha ne várd, hogy úgy fog viselkedni, mint egy Win!
Én kb. egy hónapja használom, és már egy csomó minden megy. Kezdek lassan megismerkedni a Terminal-al is. :D
Szóval, ha nyitott vagy új dolgokat kipróbálni, tetszeni fog a Linux.
Viszont, ha csak a megszokott rendszeredet akarod helyettesíteni valamivel, ami hajlandó elindulni, felejtsd el az egészet, és vegyél új gépet! Semmi nem fogja neked a Windows-t helyettesíteni, csak egy Windows.
Viszont megismertethet új dolgokat veled. :)
Osztálytársaim körében például kimondottan menő, hogy Linux-olok. :D Mindenki érdeklődik iránta, amikor beviszem a gépem. Arról nem is beszélve, hogy mivel egy "öreg"(6-7 éves) gépről van szó, első látásra sokaknak tágra nyílt a szeme, hogy "Jé, ez még működik?", meg "Ez hogy nem fagy le neked?"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!