Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Milyen programot ért az MS...

Milyen programot ért az MS Office 2013 Professional Plus irodai szoftvercsomag kiválasztásánál?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Informatika érettségire készülnék fel októberre.

Windows 7-ben ehhez az MS Office 2013 Professional Plus irodai szoftvercsomagot választanám.

Van egy szoftverlistás nyilatkozat:

( [link]

amin a vektorgrafikus szerkesztőprogramnál van 2 választási lehetőség.

Vagy az inkSpace vagy az irodai szoftvercsomag részét képező alkalmazás (ez utóbbinál melyik alkalmazásra gondol?)

Ugyan ez lenne a kérdésem a Grafikai alkalmazásnál. "Az operációs rendszer vagy az irodai szoftvercsomag részét képező alkalmazás"

A válaszokat előre is köszönöm!

2017. máj. 15. 15:19
1 2
 1/12 tabaki ***** válasza:

Énszerintem túl sok választási lehetőség nincs.

Vektorgrafika: MS-Office-ban a Visio, az ingyenesekben az annak megfelelő Draw.

Grafikai alkalmazás: MS-Office: PowerPoint, ingyenesek: Impress. Igaz, hogy a képszerkesztők mellett furcsán mutat a prezentáció-készítő, de ha ugyanott egy képnézegető is elfért...

Ha tágan értelmezem, a grafikába beleszuszakolható a kiadványszerkesztés is, tehát nem árthat a Publisher ismerete sem, de aligha arra gondoltak.

2017. máj. 16. 07:47
 2/12 anonim ***** válasza:

Azt érti alatta, hogy egyszerűbb vektoros ábrákat Wordben vagy PP-ben is elkészíthetsz a dokumentum részeként. Ha nem feladat vektoros formában elmenteni, akkor jó ez is, de azért tették bele az Inkscape-et, mert fel akarták hívni a figyelmet, hogy a jövőben már várható önálló vektoros feladat is. Mindenképpen azt érdemes választani, mert az Office akkor is ott lesz, ha nem választod.

A második kérdésnél egyértelműen a Paint. :-)

2017. máj. 16. 10:00
 3/12 anonim ***** válasza:
A kiadványszerkesztés nem követelmény az érettségin.
2017. máj. 16. 10:00
 4/12 tabaki ***** válasza:

@#2:

„Azt érti alatta, hogy egyszerűbb vektoros ábrákat Wordben vagy PP-ben is elkészíthetsz a dokumentum részeként. Ha nem feladat vektoros formában elmenteni, akkor jó ez is, de azért tették bele az Inkscape-et, mert fel akarták hívni a figyelmet, hogy a jövőben már várható önálló vektoros feladat is.”

Nem tudom, hogy ezt a marhaságot hogyan silabizáltad ki a jelentkezési lapról. A választott irodai csomag vektorgrafikus szoftvere sem a Word/Write szövegszerkesztő, sem a PP/Impress prezentáció-készítő, hanem jellemzően a Visio vagy a Draw. A „jövőben már várható önálló vektoros feladatra” figyelmeztető Inkscape-emlegetés meg már egyenesen kergeség, vagy a költői hajlam vadhajtása: A rubrikák könyörtelen egyértelműséggel fogalmaznak, de te valami színes álomvilágot fantáziálsz mögéjük. „Még a száraz adatokra is rárántanál” -- dalolta a hajdanvolt nyolcvanas években a látnoki képességekkel megáldott Pajor Tamás.

„A második kérdésnél egyértelműen a Paint. :-) ”

A Paint nem része egyik irodai szoftvercsomagnak sem. Gondolom, ezért raktál szmájlit a mondat végére, tényleg vicces, hehe.

2017. máj. 16. 22:48
 5/12 anonim ***** válasza:

"Grafikai alkalmazás: MS-Office: PowerPoint, ingyenesek: Impress."

A szoftverlista így értekezik a "Grafikai alkalmazás"-ról:

"Az operációs rendszer vagy az irodai szoftvercsomag

részét képező alkalmazás"

Tehát a Paint is ideillik.

"Igaz, hogy a képszerkesztők mellett furcsán mutat a prezentáció-készítő,"

A Wordbe/Excelbe/Powerpoitba (vagy Libreofficeba/Openofficeba) beépített rajzoló eszköztárral tud némileg feladatot megoldani - feladata válogatja.

"de ha ugyanott egy képnézegető is elfért... "

Egyszerűbb effektekhez, átméretezésehez, konvertáláshoz jó az is. Feladattól függ.

2017. máj. 16. 23:16
 6/12 tabaki ***** válasza:
Igazatok van, a Painttel kapcsolatban külön is bocsánatot kérek a figyelmetlenségemért.
2017. máj. 16. 23:37
 7/12 anonim ***** válasza:

Kedves tabaki!

Hihetetlen sok butaságot írtál össze, viszont semmi hasznosat.

Amiket írtam, azt nem mind a jelentkezési lapról silabizáltam ki, egyszerűen sokat foglalkoztam ezzel a témával, értek hozzá, és nem a GYIK-ról szerzem az értesüléseimet. Hogy te elhiszed vagy nem, az annyit sem számít nekem, mint hogy szellent-e éppen egy mókus a Central Parkban. Én válaszoltam a kérdezőnek. Ha te kötekedni akarsz, ahhoz nincs rám szükséged.

Elmondom, honnan silabizálhattad volna ki te is azt, hogy "Az operációs rendszer vagy az irodai szoftvercsomag

részét képező alkalmazás" (ami nem egyenlő azzal, hogy az irodai szoftvercsomag részét képező alkalmazás). EGYETLENEGYET kellett volna kattintanod a kérdésben szereplő linkre, és silabizálni, buta beszólogatás helyett. Szép napot!

2017. máj. 16. 23:39
 8/12 tabaki ***** válasza:

Akkor ennyit a töredelmes bocsánatkérés hatékonyságáról.

Az a hihetetlenül sok butaság inkább csak egy volt, de jókora; a Windowsba beépített Painttel kapcsolatos önégetés. A lényeggel kapcsolatban azonban egész jól elvagyok. Ha te magad elhiszed, hogy az irodai csomagból választható vektorgrafikus alkalmazással meg az Inkscape-pel kapcsolatos titkos háttérinfóid megálmodhatók az útmutató alapján, gondolj a mókusodra.

Ami a hozzászólásom haszontalanságát illeti: A második lap linuxos párhuzamai segítenek kihüvelyezni, hogy az irodai csomagoknak miféle szoftverére gondoltak elsősorban -- ami természetesen nem jelenti azt, hogy egy Wordben vagy PowerPointban összeügyeskedett vektorgrafika ne lenne elfogadható némi jóindulattal. De hogy eleve azt várják el... bizony, kíváncsi volnék, hogy erre a te bennfentes ismereteid nélkül hányan tippelnének.

2017. máj. 17. 17:11
 9/12 anonim ***** válasza:
A bocsánatkérésed felett meg én siklottam el olvasatlanul, azért én kérek elnézést.
2017. máj. 17. 19:20
 10/12 anonim ***** válasza:
Illetve nem is siklottam el mégsem, hiszen párhuzamosan írtunk. Amit írtam, az két percnél tovább tartott.
2017. máj. 17. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!