Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Trójai az egyik programban....

Trójai az egyik programban. Jobb ha törlöm a progit is?

Figyelt kérdés

Szóval 2 napja letöltöttem egy programot,amiben most kiderült,h.volt egy trójai.Amit szépen töröltem a karanténból..

Ez esetben biztos h.a szóban forgó programból is teljesen törlődött?

Ne szedjem le inkább azt is?

Amúgy tegnap óta pedig azt csinálja a gép,h.bizonyos időközönként magától újraindul(van hogy csak 4 óránként,de néha gyakrabban:O

Lehet h.ezt a trójai okozta?

crypt.zpack.gen volt a vírus neve:O

2010. máj. 16. 07:53
 1/6 A kérdező kommentje:

Amúgy egy időjárás-előrejelző progi volt...Biztos h.abban volt eredetileg is a vírus?Vagy az is lehet hogy csak oda "raktározta" el magát?...De máshonnan jött a gépre.

Bocsi a hülye kérdésért,tök laikus vagyok:(

2010. máj. 16. 07:55
 2/6 A kérdező kommentje:

lefutattam még1x egy teljes keresést,most nem talált semmit:D

akkor maradhat a program?

2010. máj. 16. 08:15
 3/6 A kérdező kommentje:
*futtattam
2010. máj. 16. 08:15
 4/6 MaXXeGee ***** válasza:

1 az sem biztos, hogy vírus volt, lehet hogy csak ahhoz hasonló karakterláncot tartalmazott az a file amit vírusként azonosított.

2 az, hogy a vírusirtód nem talált semmit, nem jelenti azt, hogy nem lehet fertőzés a gépeden

3 ha hiányzik egy programnak a "része" az olyan mint ha a kocsiban nem lenne meg egy működéshez szükséges alkatrész, lehet, hogy attól még az autó megy, de bizonyos funkciókra nem lesz képes. (érdemes a "félprogramot" a gépen tartani?)

4 az újraindulásoknak nem feltétlen a frissen bekapott vírus az oka, lehet ez túlmelegedés vagy hardware hiba is de bizony ugyanannyira lehet az operációs rendszer hibája is. Kattintasz jobb egérgombal a sajátgépen, kiválasztod a Tulajdonságok menüpontot a "speciális" menüpont "indítás és helyreállítás" almenüt, és ott kiveszed a pipát az "automatikus újraindítás" jelölőnégyzetéből.

2010. máj. 16. 10:18
 5/6 A kérdező kommentje:
köszi a segítséget!!:D
2010. máj. 16. 10:35
 6/6 anonim ***** válasza:
2010. máj. 16. 13:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!