Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Intel 82801JB ICH10 audio...

Intel 82801JB ICH10 audio drivert honnan tudom leszedni?

Figyelt kérdés
Hang van a gépen, viszont kellene külön a driver. Eddig sehol nem találtam egy működőképest. Op.rendszer: Win 8.1 x64

2017. máj. 1. 15:29
 1/10 anonim ***** válasza:

Ha van hang, minek driver.

Ha meg zenét akarsz csinálni, kevés lesz az alaplapi hang. Oda legalább egy asus xonar kell.

2017. máj. 4. 01:39
 2/10 anonim ***** válasza:

Az Intel oldalán található:

* [link]

* [link]

de mint láthatod, ott a Realtekre hivatkoznak - gyaníthatólag a Realtek HD audio drivere kellhet neked:

* [link]

2017. máj. 4. 02:04
 3/10 anonim ***** válasza:
Az nekem nem működött(illetve csak xp -n ment).
2017. máj. 4. 03:05
 4/10 A kérdező kommentje:
ez a baj hogy win 8.1 egyiket sem támogatja :/
2017. máj. 4. 09:26
 5/10 anonim ***** válasza:

"ez a baj hogy win 8.1 egyiket sem támogatja :/"

Mármint melyiket?

Az Intelét? Azt csak példaképp írtam, a Realtekre való utalás miatt.

A Realtekét? Annak van Win 8.1-et támogató drivere.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy jó lenne tudni az alaplap (a gép/ a laptop) pontos típusát, vagy esetleg érdemes lenne megnézni valamilyen hardverdetektáló programmal - például az Aida64 próbaváltozatával ( [link] ) - hogy pontosan milyen hangchip (Aida64-nél: Multimédia -> PCI/PNP audió: [link] ) van a gépedben, akkor biztosabb választ lehetne nyújtani.

2017. máj. 4. 12:13
 6/10 A kérdező kommentje:

Van AIDA64-em és PnP-ben írtakkal sem jutottam többre sajnos. Egyébként a Realtek progiknál is kompatibilitási gondokat írt.

Gépem: Dell Optiplex 780

2017. máj. 4. 13:41
 7/10 A kérdező kommentje:
file:///C:/Users/Gohan/Desktop/paint.png
2017. máj. 4. 13:43
 8/10 anonim ***** válasza:

"Gépem: Dell Optiplex 780"

Aha, már kerekedik...

Akkor ezen leírás szerint:

[link]

neked

Analog Devices ADI 1984A

hangchiped van, nem az Intel által emlegetett Realtek (az Intel ugyanis nem gyárt hangchipet, csak egy interfészt nyújt a gyártók számára).

Esetleg próbáld meg ezzel:

[link]

2017. máj. 4. 15:18
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséged, viszont ez sem driver, csak egy úgymond illesztőprogram, amit az eszközkezelőben tudnék beilleszteni ha nem lenne egyáltalán hang a gépen
2017. máj. 4. 15:30
 10/10 anonim ***** válasza:

Az illesztőprogram maga a driver. ;)

Ez is használható, csak a régit el kell távolítani, és ezel az újjal felfrissíteni.

Sajnos az Analog Devices magát a chipet gyártja, végfelhasználóknak nem ad ki drivert, ezt a feladatot meghagyja az alaplap/gép/laptop gyártójának.

2017. máj. 4. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!