Intel 82801JB ICH10 audio drivert honnan tudom leszedni?
Ha van hang, minek driver.
Ha meg zenét akarsz csinálni, kevés lesz az alaplapi hang. Oda legalább egy asus xonar kell.
"ez a baj hogy win 8.1 egyiket sem támogatja :/"
Mármint melyiket?
Az Intelét? Azt csak példaképp írtam, a Realtekre való utalás miatt.
A Realtekét? Annak van Win 8.1-et támogató drivere.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy jó lenne tudni az alaplap (a gép/ a laptop) pontos típusát, vagy esetleg érdemes lenne megnézni valamilyen hardverdetektáló programmal - például az Aida64 próbaváltozatával ( [link] ) - hogy pontosan milyen hangchip (Aida64-nél: Multimédia -> PCI/PNP audió: [link] ) van a gépedben, akkor biztosabb választ lehetne nyújtani.
Van AIDA64-em és PnP-ben írtakkal sem jutottam többre sajnos. Egyébként a Realtek progiknál is kompatibilitási gondokat írt.
Gépem: Dell Optiplex 780
Az illesztőprogram maga a driver. ;)
Ez is használható, csak a régit el kell távolítani, és ezel az újjal felfrissíteni.
Sajnos az Analog Devices magát a chipet gyártja, végfelhasználóknak nem ad ki drivert, ezt a feladatot meghagyja az alaplap/gép/laptop gyártójának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!