Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Érdemes-e Windows 10-re váltani?

Érdemes-e Windows 10-re váltani?

Figyelt kérdés

2017. ápr. 29. 23:01
1 2
 11/14 anonim válasza:
Szerintem a Win10 a legjobb, úgyhogy megéri
2018. márc. 24. 09:23
 12/14 anonim ***** válasza:
0%
Utálom.
2018. márc. 24. 10:29
 13/14 anonim ***** válasza:

#3 #7 Ti biztosan a Windows 10-et használtátok? Én 2017 év eleje óta használom, az összeállításom lecserélésekor váltottam Win10-re. Ekkor még HDD-m volt csak, SSD-t később szereztem be. Nem is ez a lényeg. Nekem valahogy sosem akart önkényesen frissíteni, pláne nem újra indulni. Azért 2017 januárjától szereztem bőven tapasztalatot a rendszerről. Egyébként erre megoldás az aktív időszak beállítása ami max 18 óra lehet. Ebben az időintervallumban nem indít újra, sőt, ezen kívül is ha használod a rendszert azt a Windows látja és szintén nem indít újra.

A kémkedésről: adott minden, clean install után szépen sorra kilősz mindent (jaj, de nagy tudomány...).

A programokról: nem árt a Win10 kompatibilis verziókat leszedni. A már Win7-hez letöltött telepítők értelemszerűen okozhatnak gondot, hogyha Win10-en használod őket. De hogy hozzak erre is egy kontra-példát, az Unreal Tournament első részével tudtam játszani problémamentesen Windows 10-en, még csak kompatibilitási üzemmóddal sem szarakodtam.

A wifi hibáról: PC-n használom ezt az op. rendszert, de feltételezem valamiféle driver-kompatibilitási probléma lesz ott. A bátyám PC-je elég régi és nála recsegett durván a hang, illetve felzabálta a gépet a Win10. Ajánlott elkerülni a régi hardverekre való telepítését.

Szerintem jó kis op. rendszer ez a Win10. Gyors, SSD-n kifejezetten gyors, logikusabb és átláthatóbb elrendezés, jó dizájn, széleskörű (a mai technikai igényekhez szabott) kompatibilitás, sok hasznos beépített funkció. GOndolok itt pl ilyenekre, hogy telefon csatolása, Xbox alkalmazás és az ahhoz kapcsolódó Játék alkalmazás a gépházon belül (Játéksáv, DVR,

2018. ápr. 24. 23:27
 14/14 anonim ***** válasza:

Upsz, lövésem sincs mit nyomtam épp véletlen, de menet közben elküldtem :D Mindegy, folytatom. A Start menüje nagyon átlátható és felhasználóbarát. A már visszafogottabb csempés részét is kedvelem, ez így ebben a formában teljesen rendben van. A programok listája betűrendben van, leggyakrabban használtak legfelül. A Windows Store egy már-már felesleges újítás, lévén, hogy már nem nagyon vannak jelen az okoseszköz-piacon. Inkább laptopok, vagy a Windows 10 S rendszert használóknak jelent sokat. Attól még van benne fantázia, nekem tetszik, már használtam is, nem egy alkalmazás van onnan. Öcsémnek pl Minecraft (kóddal beváltva).

Jöhetnek a rossz élmények :D A Defendert néha nagyon utálom. Erőforrásokat nem kímélve, akár ingame lezabálja a gépemet... Nem egy combos gépem van, G4400 proci, 8GB RAM és RX560 4GB (nem D verzió). Na, a drága védelmi szoftver a procimat simán lazán ki tudja akasztani. Nem jó, mikor tényleg a játék kellős közepén fagy meg a kurzor úgy, hogy kattintásra sem reagál... Persze ez orvosolható egy másik védelmi szoftver használatával, mivel ha észlel más vírusirtót, letiltja a Windows a Defendert. Az Edge-nek még van hova fejlődnie a böngészők soraiban, de örömmel vettem, hogy használhatóbb egy Explorer-nél :D Igazából más hátrányt nem igazán tudok felhozni. Amik még fordultak elő hibák azok is feltehetően a hardverre vezethetőek vissza, nem mennék bele, hosszú sztori.

Hogy mikor éri meg váltani? Ha nem olyan régi PC-d van, igazából akkor már megéri. De mondjuk egy Socket775-ös foglalatra való procit használó gépre rá ne ereszd ezt a rendszert.

2018. ápr. 24. 23:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!