Miért nem tudom az abevjavát telepíteni?
Linux alatt már két éve használom az abevjavat, de most a 1653-as nyomtatványt nem akarta megnyitni, mert azt mondta, ahhoz frissítenem kell a nyomtatvány kitöltőt. Hát frissítettem, de akkor a parancsikon többet nem reagált és nem indult el semmi. Ekkor töröltem és újra akartam telepíteni. Az IdedTea-n trust-ot nyomtam ahol kellett, de a telepítés megszakadt, illetve el sem indul:
Fatal: Launch Error: Could not launch JNLP file. Teh application has not been initialized, for more information execute javaws/browser from the command line and send a bug report.
Mi lehet a baj?
1. Legyen feltelepítve a hivatalos Oracle (nem az Icedtea!) Java JRE legfrissebb verziója (a 8-as a legfrissebb stbaíl változat)
2. Ha fenn van, letöltöd az AbeJava telepítőjét:
majd telepíted:
javaws ./abevjava_install.jnlp
(de a Java Web Start hozzátársul a .jnlp állományokhoz, így ha rákattintasz, akkor is megnyílik)
egyébként itt két icedtea plugint ír, amivel meg lehetne csinálni és nekem ezek a 7-es verziók fent vannak:
"A libdb-je-java az jó lesz?"
Felejtsd el a Szoftverkezelőt, az egy "buta" alkalmazás.
Az Oracle JDK feltelepítéséhez
1. nyiss egy Terminált
2. írd bele:
sudo add-apt-repository ppa:webupd8team/java
ekkor kérni fogja a rendszer telepítésekor megadott jelszót
majd:
sudo apt-get update
végül:
sudo apt-get install oracle-java8-installer
"egyébként itt két icedtea plugint ír, amivel meg lehetne csinálni"
A cikk 2015-ös. Jelenleg 2017 van, a legfrissebb stabil Java változat 8-as.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!