Ha az Ubuntu áruházba beírom hogy steam, akkor a helyett miért csak egy traktoros játékot dob be és semmi mást?
Innen töltsd le:
és a letöltött állományon dupla klikk, vagy nyiss egy Terminált, és ott írd be:
sudo dpkg -i steam.deb
ekkor kérni fogja a rendszergazdai jelszót (amit telepítéskor megadtál), majd feltelepül a Steam.
dpkg: error processing archive steam.deb (--install):
az archívum nem elérhető: No such file or directory
Hibák történtek a feldolgozáskor:
steam.deb
Abba a könyvtárban kell ezt kiadnod, ahova a steam.deb-et letöltötted. A Terminál megnyitásakor alapesetben a felhasználó profilkönyvtárában nyílik meg - tehát ha az Asztalra mentetted a .deb állományt, először el kell oda navigálnod:
cd Asztal
Éppen ezért javasoltam, hogy Terminálból próbáld telepíteni, mert úgy látni, hol akad gondja - csak először az alapvető fájlműveleteket végző terminálparancsokkal kéne megismerkedni.
De akkor kezdjük az elejéről:
1. Nyiss egy terminált.
2. Töltsd le a Steamet az alábbi paranccsal:
wget [link]
3. Telepítsd fel a letöltött csomagot:
sudo dpkg -i steam.deb
"A Linux sokkal egyszerűbb és logikusabb, mint a Winfos." -átlagos Linux felhasználó.
:D
Szerintem a steam benne van az Ubuntu tárolóban. Próbáld ezt:
sudo apt-get install steam
További opciók:
apt://steam (ez egy link, remélem működik)
vagy ha le akarod tölteni:
Csak nézd meg hova töltöd le, mert a telepítő magától nem fogja tudni. (Szerintem ez Win-en is így van. Ha letöltesz valamit, tudnod kell, hova raktad.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!