Miért nem enged be egy mappába a Windows?
Készítettem egy jelszavas mappát a jegyzettöbös .bat fájl segítségével. Az a gondom,hogy valamit elrontottam és a .bat fájlt nem lehet megnyitni,se a mappát ami abból származik (valahogy sikerült a mappát kihozni a .bat által előhozott Private mappából de még mindig nem nyitja meg). Azt írja,hogy rendszergazda módban kell lennem ahhoz hogy belépjek,de rendszergazda vagyok és még mindig nem enged be. Mit tegyek,hogy meg tudjam nyitni? A képek itt vannak a hibaüzenetekről:
Ezt a parancssort írtam be a jegyzettömbbe a jelszavas mappa léptrehozásához:
@ECHO OFF
title Folder Private
if EXIST "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" goto UNLOCK
if NOT EXIST Private goto MDLOCKER
:CONFIRM
echo Biztosan le szeretn‚d zarni a mapp t?(I/N)
set/p "cho=>"
if %cho%==I goto LOCK
if %cho%==i goto LOCK
if %cho%==n goto END
if %cho%==N goto END
echo Invalid choice.
goto CONFIRM
:LOCK
ren Private "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
attrib +h +s "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
echo Folder locked
goto End
:UNLOCK
echo Add meg a szšks‚ges jelsz˘t:
set/p "pass=>"
if NOT %pass%== jelsz goto FAIL
attrib -h -s "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
ren "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" Private
echo Folder Unlocked successfully
goto End
:FAIL
echo Invalid password
goto end
:MDLOCKER
md Private
echo Private created successfully
goto End
:End
Ööööö...
Az hogy rendszergazdával jelentkezel be nem jelenti azt hogy rendszergazdai hozzáférést is kapsz egy taskban.
Ehhez a futtatásnál jobb klikk és "futtatás rendszergazdaként" opciót kell választanod - egyébként hiába vagy rg. a gépen nem fogsz olyan beállítási lehetőséget kapni amire szükséged van.
Mivel ez előző képmegosztó megszűnt ezért feltettem imgurra a képeket.
Valamint itt vannak a képek arról hogy milyen lehetőségek van ha jobbklikkel rányomok a mappára és a .bat fájlra.
Ha a .bat fájlnál a "Futtatás rendszergazdaként" gombra kattintok akkor engedélyt kér a Windows hogy módosításokat végezhessen el a számítógépen, utána leggyakrabban nem történik semmi, viszont néha egy szempillantásnyi időre megjelenik a parancssor és eltűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!