Szeretném megtanulni használni a 3ds max programot. Hogyan kezdjek neki?
Sajnos nincs több száz ezer forintom a képzésekre:( Gyermek korom óta érdekel a 3D, karaktertervezés, látványvilág tervezés, animáció, főleg játékok készítése. Tudna valaki segíteni? Mesharray illetve a 3Dhome-nak iszonyat árai vannak....
Érzek magamban affinitást, de nem tudok elindulni...
Akkor sajnos nem marad más, mint az autodidakta tanulás internetről, vagy könyvből, ami köztudott, hogy nehezebb.
És a másik sajnos faktor, hogy ha ezt te megélhetés szinten szeretnéd űzni, akkor papír kell róla, amit az iskola ad.
Nem tudjuk hány éves vagy, szüleiddel élsz-e, stb, de az is lehet megoldás, hogy elmész dolgozni, összegyűjtöd a rávalót, és elmész valamelyik iskolába. Szülők mellett összegyűjteni pár százezret nem egy nagy feladat.
Ha nem élsz már a szüleiddel, akkor nem tudom mi a megoldása. Neked kell tudni, hogy mennyire akarod komolyan űzni. Hobbi, vagy munka. Ha hobbi, akkor kezd el autodidakta módon, ha munka, akkor is elkezdheted, de a sulit nem fogod tudni kikerülni. A "jól tudok 3D modellezni" az nem felvétel sehova sajnos.
Ha megvenném a 3Ds Max Bibliát I-II kötet + lemez, az megadná az alapokat? Igen tudom, hogy nem mai könyv, viszont (szerintem) lényegében nem változott a Max, itt az alapokra gondolok. Nézegettem a Mesharray-t, több féle képzést is megcsinálnék, ez akár 1 millióba is kerülhet... Egyébként arról a suliról hallok roaazat is. Kedves válaszoló, esetleg valamelyik suliba oktató vagy? Egyébként én úgy tudom, hogy ebben az iparágban nem a papír a fontos, hanem a tudás. Ha van referencia munkád, ha értesz a programhoz, ha tudsz modellezni, texturázni stb. stb.
150 000 ezres fizetésből nem tudom, hogyan tudnék 7-800 ezer forintot össze spórolni, van kiadás bőven.. Mindegy.... Ismét "megköszönöm" ennek az országnak.... "Magyarország erősödik" .... 24/F
Amikor valakit felvesznek munkába, akkor vagy modellezést bíznak rá, vagy animálást. Csak azt fogja csinálni amit rábíztak. Nem fogják keverni a kettőt egy embernél. Szóval először el kell döntened, hogy melyik állást akarod megpályázni, a modellezést vagy az animálást. Csak azt tanuljad amit választottál.
Jól tudod, hogy a felvételnél nem az iskoládat nézik, hanem a referenciamunkáidat.
Nyugodtan vegyél könyveket, azok olcsók és mindíg szem előtt vannak.
Online is vannak kurzok és tutoriálok. Pl: lynda.com
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!