Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért nem boot-ol a kali...

Krioszhun kérdése:

Miért nem boot-ol a kali linux telepítő USB-je?

Figyelt kérdés

Sziasztok remélem tud nekem valaki segíteni, mert nincs ötletem mi lehet a probléma. Van két laptop az egyikre csak a kali került fel... fel is ment rá simán, de a másik amin win10 is van nem akar bootolni az usb-ről a telepítő.

Hoztam már létre telepítőt "iso to usb"-vel, "universal usb intallerrel", "Win32diskIMagerrel" -ez utóbbi kifejezeten idegesítő, mert mindig leredukálja az usb-méretét, amit utána állíthat vissza az ember. De a lényeg, hogy egyikkel sem bootol újraindításnál, és nem jövök rá, hogy miért "hozzáteszem, azon a laptopon is volt már dual op rendszer csak akkor win10 + ubuntu"

Tudom leszek "hasznos" -troll- hozászolások, h minek neked kali ha ezt sem tudod megoldani,de hátha akad olyan aki tud segíteni.

Előre is köszönöm. :)

2017. márc. 27. 19:55
 1/6 Tom Benko ***** válasza:
Ugyanarról az USB-ről? Mindkettőn egyforma BIOS (legacy vagy UEFI) van?
2017. márc. 30. 00:16
 2/6 A kérdező kommentje:
Ugyanaz az a pendrive(probáltam másikkal is), de másik rendszer, mert amelyik nem megy fel az 64 bites rendszer, igy a 32-est nem is engedi, setup-nál. BIOS UEFI. (most megprobálom nem FAT32-es formattal hátha, mert kezdek kifogyni azöltetből, már probáltam override boot-al úgysem megy Rufus boot készítővel... semmi... még az usb-n porton gondolkodom lehet nem bírja a 3.0-t.
2017. márc. 31. 20:24
 3/6 Tom Benko ***** válasza:
UEFI bootoláshoz kell egy FAT32-es partíció, amin az efishell van. Továbbá a BIOSnak látnia kell az eszközt, ezt a bootsorrend beállításainál nézheted meg. Valamint azt is, hogy képes-e a BIOS USB3.0-ra, és az engedélyezve van-e.
2017. ápr. 2. 20:14
 4/6 Tom Benko ***** válasza:
Amúgy miért pont Kali? Annyi disztró van, amihez kevesebb hozzáértés szükséges, Debian, Fedora, Arch, Slackware, OpenSUSE, stb...
2017. ápr. 2. 20:15
 5/6 A kérdező kommentje:
Hát köszönöm a segítséged.... feladtam a kali linux a másik lapira telepítését, mert mindent kiprobáltam már, vagy mindent amit tudtam... biztos valami triviállis dolgot csesztem el, de mindegy visszatettem rá az ubuntut... amúgy azért szeretem volna aklit arra is, mert programtervezőire járok és a hálózat része jobban érdekel mint az aplikáció gyártás rész, de hol vagyok még ahhoz h értsem annyira h feltétlenül szükséges legyen kali-linux, addig meg h belekostoljak elég lesz a másik "kis"lapi, de azért tényleg köszönöm, a segítséged :)
2017. ápr. 3. 16:55
 6/6 Tom Benko ***** válasza:
Nos, a Kalival való szenvelgést elkerülheted, mert minden eszköz elérhető bármilyen Linuxra. A Kali egyetlen előnye, hogy előre konfigurálva tartalmazza ezeket, de ha tanulni akarsz, akkor pont nem a legszerencsésebb választás. Inkább akkor valami kevésbé prekonfigos disztrót válassz, Arch, Debian vagy Slack feküdne neked talán a legjobban.
2017. ápr. 4. 09:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!