Anno vettem zenés DVD-ket (pl. Santana koncert), de mára nem használok DVD-t. A VOB-ot le is játssza a PC, de menteném a kedvenceket az egészből. Hogyan lehetne mezei módon kiszedni azt a 2-3 számot VOB minőségben, amit ma is szívesen látok-hallok?
Szia.
Szinte bármelyik vágó progranak tudnia kell ezt a funkciót.
Próbáld ki az AVIDEMUX nevezetűt : [link]
A klip darabolásra találsz leírásokat a neten : pl. [link] (csak be kell irni googlénak)
Én igy csinálnám :
1. File-Open, keresd meg az első olyan VOB-fájlt amiben már a video van (ez általában a VTS_01_1.VOB) amikor a program rákérdez, hogy a film többi részét is betöltse-e arra "Yes" a válasz. (A gép sebességétől függően ez eltarthat 2-3 percig).
2. A kimeneti fájl formátumának beállitása (DVD esetén ez mpg - de ha akarod át is konvertáltathatod más formátumba is, a konvertálás viszont elég lassú is lehet, és formátumtól függően más-más beállitások lehetnek a jók). Az "Output format"-ot rakd át "Mpeg-Ps Muxer (ff)"-re és a "Configure" gombbal nézd meg, hogy "DVD"-re van-e állitva, erről itt egy kép : [link] (illetve jelöltem rajtaaz "A" és a "B" pozició gombok is)
3. Aztán már csak az "A" és "B" pozició gombokat kell használni amivel beállitod az egyes számok kezdetét és végét, majd a File-Save menűpontal a kijelölt részt kimenteni (A kimentés ideje a választott darab hosszától és attól is függ hogy történik-e konvertálás - mpg-nél nem történik konvertálás). Ezt addig ismétled mig az összes számot ki nem vágtad a videóból. (Amikor kimented a fájlt, akkor a fájl nevéhez a kiterjesztést is hozzá kell irni pl. Zene1.mpg)
Sok sikert.
üdv.
Tökéletes megoldás választási lehetőségekkel, és mivel zenés VOB (1073739776) folyamban vannak, így van lehetőség a kedvencek mentésére (mkv, mp4 ~ 198 Mb).
Benézők mondhatják, hogy minek ekkora? Hát mert van a tárhely terrákban mérhető és ami tényleg jó, azt érdemes a legjobb minőségben megtartani. Igaz, hogy a jutubon is elérhetőek, na de nem ebben a minőségben. És tényleg mára már rég a polcon porosodnak a rég vásárolt DVD/CD zenéim. Viszont így újra válogathatok és egy kedvenc miatt nem kell berakni a DVD-t:-) CD-imről az Audicity-vel mentem a tömörítés nélküli jól szólni tudó változatot.
De ennek az 1 Gb-os VOB-ból kimenthető 200 Mb-os mentési lehetőségnek tényleg örülni tudtam, mégegyszer köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!