Honnan lehet letölteni kis gépigényű linuxot?
Elég gyenge gép, amire rá szeretném rakni, azért kell kis gépigényű, de egy-két szervert szeretnék rajta futtatni, azért éppen linux kellene.
A windows xp-t még bírja a gép, de a legújabb verziójú ubuntu már nagyon lassú, szinte használhatatlanul működik.
Xfce,lxde kornyezetekkel probalnek eloszor valamit(ubuntu,mint stb)
Ha ez is sok,akkor Slitaz linux.gyakorlatilag egy krumplin is elfut,cserebe picit jobban kell erteni hozza.
"windows xp-t még bírja a gép, de a legújabb verziójú ubuntu már nagyon lassú"
Kíváncsi lettem, hogy milyen gép ez. Tudnál írni egy procit (vagy órajelet, magok számát) és memória méretet?
Proci: AMD Sempron(tm) Processor 2600+ 1.61Ghz (hát elég kicsi)
1GB ram (ez sem sok)
A videokártya meg integrált.
Nem tudom mennyre vagy kezdő Linux disztró-k kezelésében,ha már mennek az alapdolgok mehet egy Debian LXDE DE-vel.
Ha nem akkor mehet egy LMDE amiről le lehet gyalulni a Mate-t és fel lehet rakni egy LXDE-t ami keveset fogyaszt.
Kíváncsiságból most azt használom és talán 1 javítható hibával találkoztam,szóval kezdőnek bátran ajánlom.Hozza Debian-hoz hasonló stabilitást de újabb csomagokkal és egy Rolling Release disztró tehát később is csak frissíteni kell és még 10 év múlva is ugyan azt a disztró-t használhatod.
Az Ubuntuban szerintem a Gnome3 terheli meg a gépet. Én azt mondom, egy Linux Mint +Xfce vagy akár +Mate is elfut ezen a gépen. A youtube szaggatni fog, a videó szerkesztés is necces, de az már nem az oprendszertől függ.
(Nekem a "gyenge gép" mondjuk egy 15 éves Pentium III, 256MB SDRAM-mal, na arra tényleg egy Debian + FluxBox/OpenBox/iceWM való. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!