Sokadszor belefutok abba hogy a bennerként felrakni kívánt gif nagyobb mint a 250kb limit, ha lekicsinyítem valamilyen képszerkesztővel akkor már nem marad mozgó kép, de a lényege pont az lenne figyelemfelhívás végett, erre kéne free megoldás?
Azt nem tudom értelmezni, hogy lekicsinyítve miért ne maradna mozgó a kép, de ez legyen mellékes.
Nem említed, hogy miféle mozgóképről van szó. A GIF egyszerű tömörítési eljárása nem kedvez a fotószerű képeknek, akkor tud érvényesülni, ha nagyobb egyszínű felületeket talál, tehát például egy rajzfilmfélét jobban tömörít, mint egy filmrészletet vagy egy jól kiglancolt 3D-animációt. Ha a téma megengedi, tetszés szerint korlátozható a felhasznált színek száma (bár a maximális 256 se valami sok), ez is csökkenti a fájlméretet. Megteheted, hogy a bannernek csak egy részét használod animációra, a kép kisebb lesz ugyan, de a keretként vagy háttérként használt sík felületek jó tömörítésén sokat lehet nyerni. Csökkentheted a képkockák számát, vele arányosan a lejátszás sebességét, ez darabosabbá teszi az animációt, de bizonyos esetekben belefér. Hosszabb álló fázisoknak saját vetítési időt állíthatsz be. Ezeken kívül úgy vettem észre, hogy a különböző programok eltérően dolgozzák fel a képeket, például az FFmpeg parancssoros tömörítésével videórészletekből lényegesen kisebb GIFeket tudtam készíteni, mint Gimppel, és a minőségük sem tért el látható módon.
Hát, bocs, de ez nem fog menni. Egyrészt azért, mert a grafika pontosan az a fajta, amelyet a legkevésbé jól kezel a GIF, másrészt pedig...
Itt azért nem arról van szó, hogy a csudába, már megint kicsúsztam egy kicsit a limitből. Amikor megpróbáltam összeszedni a lehetőségeket, tényleg az lebegett a szemem előtt, hogy a fájlméretet minél kisebbre, urambocsá' akár a felére is lehessen csökkenteni, esetleg némi kompromisszumok árán. Csakhogy itt a TIZENÖTÖDÉRE kéne levinni egy eleve tömörített fájl méretét, ráadásul úgy, hogy a tömörítés módján nem változtathatsz. Ilyen nincs. Ezt a képet nem tudod úgy lerontani -- még messze az elfogadhatóság határán túl sem --, hogy negyed megára csökkenjen a 3,66.
de megy, már megoldottam.
1.Nyisd meg az alábbi weboldalt:
2.Add Gif-file
3.Captcha után katt Convert
4.Ezután vársz...majd katt a Download MP4
5.Nyisd meg az alábbi weboldalt:
6.Feltöltöd az átkonvertált fájlt
7.A Frame rate (FPS):legyen 5(max 60 seconds)és Original (up to 800 px)
8.katt Convert to Gif!
9.Ha kész,katt optimize menü
10.A Compression level:200
11.Katt Optimize it!
12.Save
És kész is. :)
hát. annyit csináltál, hogy a 198 frame-et lecsökkentetted 26-ra, azaz 13%-ra. Így nem akkora csoda, hogy ha kidobod az információ ~90%-át, akkor ~10%-ra csökken a méret.
Ezt egy lépésben is megtehetted volna.
(mellesleg nagyon rusnya lett így mind az 5fps, mind a csúnya tömörítés miatt, de te tudod)
Ha te nem látod a különbséget az eredeti meg e között a gyalázat között...
...akkor semmi gond, az a fő, hogy neked tessék. Már csak egy kicsit kéne még tömöríteni rajta, mert ez még mindig 330K.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!