Hogy tudnék szebb GIF-eket csinálni?
GIMP-el szoktam szöveges gifeket csinálni. Tavaly új gépet vettem, és mivel kicsit jobb, a gifek sokkal "pixelesebbnek" tűnnek rajta.
Mindent úgy csinálok, ahogy a neten meg van írva. Indexelt, meg minden. De ahogy elmentem, mindig zazás.
Ha JPG helyett PNG fájlokat használok, akkor szebb lesz?
(Amúgy hülye vagyok hozzá, csak egyszerűen :D)
„Ha JPG helyett PNG fájlokat használok, akkor szebb lesz?”
Mivel nem tudjuk, hogy pontosan mit és hogyan csinálsz, nemigen lehet biztosat mondani, de van rá esély. A PNG pontról-pontra egyértelműen meghatározva tárolja a képet, a JPG pedig a minőségétől függően több-kevesebb ingadozással, nagyjából úgy, hogy egy területről valami átlagértéket jegyez föl, és azt betöltéskor egy hasonló átlagértékű, de nem azonos szórással reprodukálja. GIFfé alakítás közben a színskálát le kell egyszerűsíteni, eközben előfordulhat, hogy az eredeti képen csaknem azonos színű pixelek a GIFen már erősebben eltérő tartományba esnek. Mivel a program ugyanabból a JPG-állományból is más-más pixelképeket épít fel, ezek az eltérő pixelek hol itt, hol amott jelenhetnek meg, ez okozhat zsezsegést.
A legegyszerűbb mindenesetre az volna, ha kipróbálnád.
De mások gifjeit olyan szép tisztának látom.
Már photoshop-ban is próbáltam, hátha, de ugyanolyan lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!