Gördülékenyebben futna ezzel az operációs rendszerrel ez a laptop mint win7-el?

Helló!
A cinnamomt-t szerintem felejtsd el, főleg hogy memória szivárgást is tud produkálni. Hasonló gépem volt nekem is. Javaslom az LMDE-t (Linux Mint Debian Edition) MATE felülettel. Bekapcsoláskor összvissz eszik így majd 270MB ramot. Nekem így szépen ment. A böngészéskor kell figyelni, olyankor az 1GB igen kevés tud lenni.

Én Linux mint xfce 17.3-as-t használok egy 1GB RAM-os, Intel Atom procis netbookon (Acer Aspire One), jól megy, sokkal gyorsabb, mint a Win7.
Nekem az LM 18-as jóval lassabbak bizonyult, mint a 17.3-as, de a 18.1-est nem próbáltam...
az LMDE haladóknak javasolt, a kérdésedből gondolom, h nem az vagy.

"az LMDE haladóknak javasolt"
Igen, az oldal szerint, de nem a valóságban! Pont az a lényege az LMDE-nek, hogy Debiant kapunk sok-sok segítséggel.
Míg egy Debiannál neked kell feltenni a sokszor szükséges csomagokat addig itt konkrétan semmi dolgod nincs! Ha haladónak néztem volna, Gentoo-t vagy Arch-ot ajánlottam volna (vagy FreeBSD-t :P). Az LMDE teljesen jó kezdőnek! Sok sok tanítványomnak ajánlottam már és eddig nem volt panasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!