Windows 10 licensz az ebay-ről?
Az ebay-en 2000 forint egy win10 pro licensz. Vettem egyet és felraktam a win10-et vele.
A windows aktiválva van, ezt írja.
Lehet ennek a gyanúsan olcsó kódnak hátulütője?
Előre is köszönöm a válaszokat.
#1: Az illegális aktivátornál egy fokkal jobb azért. Ugyanis ebbe nincs biztonsági kockázat.
Egyáltalán nem biztos, hogy az aktivátorokat készítő hackerek puszta szívjóságból csinálták meg az aktivárort. Ki tudja mit futtatnak még a háttérbe, milyen backdoor -t hagynak maguk után.
A másik, hogy így valamennyire tisztább lehet a lelkiismeret is. És egy rendőrségi ellenzésnél (aminek a bekövetkezésére magánszemélynek kb 0,00001 % esélye van) tudja mutatni az e-mail -t, és PayPal tranzakciót, hogy na igen b+ kuss legyen, mert megvettem. Arról pedig már nem Ő tehet ha "megvezették".
Szia.
Én kíváncsi lennék mit ír a Win a licencállapotra. Megnézed?
cmd ->
slmgr /dlv
és
slmgr /xpr
köszi.
Igen, erre én is kíváncsi vagyok. Mert nem mindegy, hogy valami nagy vállalti mennyiségi licencet árul a srác, amit ha letiltanak, akkor fél éven belül annyi az egésznek.
Vagy pedig tartósan aktivált Windows OEM licencről van szó.
Név: Windows(R), Prof...
Leírás: Windows(R) Operating Sys, RETAIL channel
.
.
.
Termékkuklcs értékesítési csatorna: Retail
.
.
.
Részleges termékkulcs: XXXXX (cak én x-eltem ki, amúgy itt van)
Licenc állapota: Licenszelt
Windows aktiválási adatok alaphelyzetbe állításainak hátralévő száma: 1001
Termékváltozat aktiválási adatok alaphelyzetbe állításainak hátralevő száma: 1001
Továbbá a másodikra:
Windows(R), Professional edition:
A számítógép tartósan aktiválva.
Ha működik, akkor örülhetsz. De egyébként ugyanezt az eredményt ingyen is el tudtad volna érni. Felraksz egy Win7/8.1-et. Aktiválod loaderrel. Updateled 10-re ingyenesen a kisegítő lehetőségeket használóknak járó ingyenes upgraddel, amit be is aktivál gond nélkül. Majd legyalulod és felrakod tisztán.
Az eredmény pont ugyanaz, valószínűleg pontosan anniyra legális a mostani mint a leírt módon telepített.
Persze lehet 2000 ftot megér ennek a hercehurcának (win7, upgrade, majd új telepítés) az elkerülése.
Dirtyről szedett le egy ismerős aktivátort Windows10-hez. Hackdoor trójai volt benne...
Csak valódit használj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!