Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan lehetne kijelölt...

Hogyan lehetne kijelölt szövegeket adott billentyűkombinációkra adott . Txt fájlokba menteni?

Figyelt kérdés

Egy olyan programot szeretnék, ami képes arra, hogy egy adott szó kijelölése után például "ctrl+A"-ra az "angol.txt" fájlba, a "ctrl+N" lenyomására a "német.txt" fájlba mentse a szöveget. Az lenne a jó, ha minden új szót egy új sorba rakna. Ezzel gyorsan tudnám gyűjtögetni az ismeretlen szavakat és később például Access adatbázisban fel tudnám őket használni.

Olyan programot találtam csak, ami "ctrl+c" hatására menti le a dolgokat magának.

Előre is köszönöm a választ!

2017. jan. 22. 18:07
 1/3 anonim ***** válasza:

Hasonló feladatunk volt progon, de nyelvek alapján nem tudtuk szűrni, de német és angol egy szövegben?

A mi szövegünkben azok a szavak, amiket ki kellett menteni "-" között voltak és azokra kerestünk rá, megtalálta és kiírta egy fileba.

2017. jan. 22. 18:27
 2/3 A kérdező kommentje:
A német és angol fájlokat nem kell felismerni, azokat én válogatom szét. Tehát pl. olvasok egy angol szöveget, meglátom a "humble" szót, kijelölöm és nyomok egy "ctrl+A"-t. Erre lementi nekem automatán az "angol.txt" fájlomba. Ezek után 3 nap múlva megnézem, hogy miket gyűjtögettem ki az elmúlt napokban.
2017. jan. 22. 19:27
 3/3 A kérdező kommentje:

Közben megoldottam, leírom, hátha valakit érdekel.

1. Töltsd le az autohotkey nevű programot, nagyjából nézz utána hogy működik.

2. A scriptbe írd bele ezt:

^e::

File := "C:\Users\mrknrb\Documents\english.txt"

F1:: FileAppend, % "`n" GetSelectedText(), %File%

GetSelectedText()

{

tmp = %ClipboardAll% ; save clipboard

Clipboard := "" ; clear clipboard

Send, ^c ; simulate Ctrl+C (=selection in clipboard)

ClipWait, 1 ; wait until clipboard contains data

selection = %Clipboard% ; save the content of the clipboard

Clipboard = %tmp% ; restore old content of the clipboard

return selection

}

3. Indítsd el és kész!

2017. jan. 23. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!