Miért bootól nagyságrendekkel lassabban a gépem Windows 10-el mint 8-al?
A következő beállítás engedélyezve van?
Vezérlőpult\Minden vezérlőpultelem\Energiagazdálkodási lehetőségek\Rendszerbeállítások
- Gyors rendszerindítás bekapcsolása
Nem tudom, nálad nem-e az eszközinicializálással szutyorog, de ezt érdemes ellenőrizni.
Totál hagyományos 250-es SATA HDD-vel nálam 10 mp a HP logó, 10 mp a boot idő és 10 mp a login.
1: Igen, tisztán
2: win telepítésnél nem igazán lehet mit elrontani :), főleg, hogy ezt a verziót más gépén is telepítettem és az teljesen jó volt
3:köszi, ezeken már átrágtam magam, valahol máshol lehet a gebasz, elég bosszantó hogy ráadásul SSD-n fut a rendszer
"Jó" linux most is van, például az egyiket Debiannak hívják.
Egyébként pont ma kérdezte a W10, hogy mennyire vagyok megelégedve (kb 1 hónapos telepítés, semmi baj nem volt vele), miután az egész összeszakadt egy sima lan-művelet után. Aztán a visszajelzős ablak is befagyott. Nagy csalódás az egész. Ha jól működik, az is, mert túl... hmm, "felhasználóbarát" :D
Futtatásba írd be (windows gomb + R):
msconfig
A rendszerindítás fülön az időkorlátot állítsd be 10 másodpercre, okézd le, és indítsd újra a gépet.
Közben megleltem a megoldást!remélem segít másnak is, aki hasonlót tapasztal:
Az AMD videokártya eredeti energiatakarékossági beállítása végett bootól lassan ( fekete képernyő hosszú ideig), de léteznek más magyarázatok is. Én ennek a cikknek a lépéseit követtem nálam az AMD Power saver rész segített kiküszöbölni a gebaszt.
Cikk: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!