PHP programozást szeretnék tanulni, de nem tudom, hogy kezdjek hozá?
láttam pár videót amelyiken használnak ilyeneket:
<?
?>
/body
" "
echo
H1
;
<br>
input
type=
</form>
meg stb!de ezeket mikor,és miért használják?mik ezeknek a jelentésük?
FULL KEZDŐ VAGYOK!
Ha komolyan gondolodk, akkor először a HTML-t kellene, legalább alapszinten ismerned, mivel a PHP-t az esetek többségében weben használjuk. Ott kezd, hogy <html><head></head><body></body></html>, és persze !DOCTYPE. Kismillió HTML tutorial van a neten, magyarul is, még ingyenes HTML pdf is van (Nagy Gusztáv nevét keresd). Közben a CSS-t is tolhatod.
Ha ez megy, ott folytatsd, hogy mi az a GET/POST/PUT/DELETE. Főleg a GET-re/POST-ra térj ki, mik a különbségek, mikor melyiket használjuk, stb. Ezek nélkül nincs értelme PHP-t tanulni.
Ezen időszak alatt megismerkedsz a Webkit/Blink böngészők DevTools nevű cuccával, vagy Firebuggal, vagy ami neked szimpi.
Aztán jöhet a PHP. Hol fut (szerveroldalon), alapk (szintaktika, beépített nyelvi elemek, stb.), mire használjuk általában, best practices, stb. Aztán SQL.
Eközben a JavaScriptel is érdemes, legalább alap szinten megismerkedni.
Ennek a nagy része HTML, a weboldal megjelenítéséhez kell. Egy alap HTML tutorialt nézz meg, nem valami bonyolult.
A <? jelenti a php kód elejét, a ?> a végét. A <body> a weboldal törzsének a kezdete (azok az elemek amik megjelennek a weboldalon), a </body> a végét jelenti. A "" közé szöveg kerül, így jelölnek bármilyen szöveges adatot.
A <h1> első szintű címsor kezdete, a </h1> a vége. A <br> a sortörés html kódja. A <form></form> közé beviteli mezőket lehet rakni, az <input type="text" name="..."> maga a beviteli mező.
Az echo a kiíratás parancsa, ez php. A parancsok végére ;-t kell rakni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!