Gyakorlatban hogyan működik a steames letöltés? Most már minden új játék csak steam-es lessz vagy elég lessz megvenni a játéklmezt és instalálni?
csinálsz steam fiókot, ha veszel valamit, az hozzáadódik a fiókodhoz.
A fiókba belépve korlátlanul letöltheted a tartalmat korlátlan számú gépre, de értelem szerűen mindig csak egybe tudsz bejelentkezni.
Ha lemezről telepítesz, akkor vagy kapsz steam kódot is a lemez mellé, amit aktiválni kell a steamen, vagy nem lesz steam-es a játék, mindenhova hurcolhatod a lemezeidet.
Egyre kevésbé fogja megérni lemezre nyomni a játékokat a régi technológia és a kis méretbeli kapacitási problémák miatt. Sok dobozos játék is már nem lemezes, hanem csak a játék aktiválókódja van a dobozban amit a neten beírva online tölthetsz le, és a netes profilodhoz kerül regisztrálásra.
A másik kényszerítő erő ami a digitális változat felé és a vásárlás felé viszi az embereket az a Denuvo védelme, mert a tört játékok elmaradása miatt kénytelen leszel megvenni a játékokat ha használni akarod őket.
"Gyakorlatban hogyan működik a steames letöltés?"
Megvásárolod Steam-en, vagy boltból vett Steam kulcsot beaktiválsz, ami hozzáadja a fiókodhoz a játékot. Innentől a játék a tiéd, 1-2 kattintással telepítheted/letöltheted. A lemezekkel ellentétben, ezt nem tudod elveszíteni.
"Most már minden új játék csak steam-es lessz vagy elég lessz megvenni a játéklmezt és instalálni?"
Ha nem Steam, akkor Origin, vagy bármi hasonló kliens. Bár az aktiváláshoz akkor is net kell, ha lemezről telepítesz, de sokat jelent a fent említett tény, hogy lemez nélkül is a tiéd a játék.
Én a lassú netem miatt sokszor boltból veszek fizikai verziót, ami általában olcsóbb is, mint Steam-en. Feltelepítem, aktiválom, legfeljebb egy frissítést tölt le magának, és onnantól kész, enyém. Az csak az én maradiságom vagy beállítottságom, hogy szeretem birtokolni a játék dobozát, lemezeit is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!