Windows 7: HDD-t SSD-re cseréléskor partíciókat SSD-re másolva újratelepítés elkerülhető?
Adott egy nagyon régi gép, a legelső generációs SATA-val.
Windows nagyon lassú, ha HDD-ről Linux alatt SSD-re másolom a tartalmat (DD parancs segítségével), akkor az megoldás lehet?
Tartok tőle hogy például 160 GB-s a merevlemez, SSD 250 GB, de mivel partíciós tábla és minden megy, ezért a merevlemez méretének megfelelő kapacitásban fogja csak látni a SSD-t is.
Egyáltalán megéri küzdeni ezzel még?
2004-ben volt ez "sláger" alaplap, egy akkori 2.8 GHZ-es Celeron procival, és 1 GB RAM memóriával.
Lehet hogy azóta 2 GB-re bővítettem, de most nincs előttem, nem tudom megnézni. Lényeg, hogy minden elmondhatatlanul lassú, de a gép még jól működik, nem fagy le, stb.
Te nem érted. Itt nem a partícióinformáció másolása vagy nem másolása a gond, hanem az, hogy mindkét program "csak" tükrözi az adatot, tehát ahová az első információ került az eredeti vinyón, oda kerül az SSD-n is és éppen ez a gond. Az egész partíciót úgy ahogy van el kell tolni - alignálni - egy fél szektorral, hogy kíméljük az SSD-t és ezt az rsync sem teszi meg....
Olvasnivaló: [link]
De akkor sem lesz eltolva ha az rsync-el csinálod.
Vagyis újra kell telepíteni az egészet, mi nem érthető?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!