Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Windows 7: HDD-t SSD-re...

Windows 7: HDD-t SSD-re cseréléskor partíciókat SSD-re másolva újratelepítés elkerülhető?

Figyelt kérdés

Adott egy nagyon régi gép, a legelső generációs SATA-val.

Windows nagyon lassú, ha HDD-ről Linux alatt SSD-re másolom a tartalmat (DD parancs segítségével), akkor az megoldás lehet?

Tartok tőle hogy például 160 GB-s a merevlemez, SSD 250 GB, de mivel partíciós tábla és minden megy, ezért a merevlemez méretének megfelelő kapacitásban fogja csak látni a SSD-t is.

Egyáltalán megéri küzdeni ezzel még?

2004-ben volt ez "sláger" alaplap, egy akkori 2.8 GHZ-es Celeron procival, és 1 GB RAM memóriával.

Lehet hogy azóta 2 GB-re bővítettem, de most nincs előttem, nem tudom megnézni. Lényeg, hogy minden elmondhatatlanul lassú, de a gép még jól működik, nem fagy le, stb.

2016. dec. 30. 07:25
1 2
 11/15 Tom Benko ***** válasza:
@Fehersrac: Igen, de nem azonos módon. A dd egyszerűen az egyik fájlt bitenként átírja a másikba. Ezért szeretik lemezképekhez vagy partíciótükrözéshez használni. Az rsync viszont "másolja" a tartalmat, azaz a fájlrendszer információit nem, csak a fájlokét másolja. Hogy tisztább legyen: LFS-t építettem egy 40G-s partíción, a célgépen viszont csak 4G hely állt rendelkezésre. dd-vel nem ment volna át, mivel az a 40G-s méretinformációt is átvitte volna, az rsync viszont a ténylegesen létező 650M adatot vitte át. Hátulütő: az rsync csak akkor működik, ha már létezik a célpartíció.
2017. jan. 5. 09:47
 12/15 anonim ***** válasza:

Te nem érted. Itt nem a partícióinformáció másolása vagy nem másolása a gond, hanem az, hogy mindkét program "csak" tükrözi az adatot, tehát ahová az első információ került az eredeti vinyón, oda kerül az SSD-n is és éppen ez a gond. Az egész partíciót úgy ahogy van el kell tolni - alignálni - egy fél szektorral, hogy kíméljük az SSD-t és ezt az rsync sem teszi meg....

Olvasnivaló: [link]

2017. jan. 5. 10:02
 13/15 Tom Benko ***** válasza:
@Fehérsrác: De nem ugyanazt tükrözi. A dd esetén igen, el kell tolni, mert egyszerűen _mindent_ áttol. Az rsync csak tükrözi az adatokat, a helyüket nem.
2017. jan. 5. 10:46
 14/15 anonim ***** válasza:

De akkor sem lesz eltolva ha az rsync-el csinálod.

Vagyis újra kell telepíteni az egészet, mi nem érthető?

2017. jan. 5. 11:30
 15/15 Tom Benko ***** válasza:
@Fehérsrác: Nekem minden. Neked nem érthető, hogy a dd a partíciót cuzammen, bejegyzésekkel együtt tükrözi, az rsync meg a tartalmát, úgyhogy utóbbinak kell egy létező partíció, emiatt nála nem is szükséges az eltolást külön beállítani.
2017. jan. 6. 08:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!