Win10 alatt DOS parancssor segítségével hogy tudok file-t törölni?
Letiltottam egy felhasználói driver hozzáférését és se olvasni se törölni semmit nem enged. Ezt a parancssor segítségével szeretném törölni mert felülírja a felhasználói utarításokat pl: írásvédettséget és enged törölni. Ehhez kérnék egy DOS parancs összerakását a: C:\Program Files\Elantech helyre vonatkozóan!
64 bites win10 home van. Tudom hogy ez is kell hozzá.
Köszönöm előre is.
Ha fájl, akkor simán del /f "amit írtál". Ha mappa, akkor rd /s "amit írtál". A szóköz miatt KELL az idézőjel az elérési út köré.
Ne feledd, hogy a program files egy "védett" hely, csak admin parancssorból tudod törölni. Start gombra jobbklikk -> parancssor (rendszergazda).
Ha ezzel nem tudod törölni, akkor az azért van, mert használatban van. A trükk ilyenkor az, hogy inkább átnevezed. (Nem kell parancssor.) Újraindítás után már nem tud betöltődni az új neve miatt, és akkor simán törölhető.
Ajjaj! Hülye vagyok hozzá. Egy párszor át kell olvassam mg hogy megértsem mert jelenleg nem értem a cselekményt.
Meg kell adni az elérésí útvonalat?
Elötte kell parancs ami feloldja a rendszer blokkot az admin parancssoron kívül?
Elérési utvonal után pl:
C:\Program Files\Elantech /rd/s
A parancsnál a parancssorba idézőjelbe kell tegyem a parancsot vagy csak te írtad nekem?
Tudod nem tudok túl jól angolul mert ezt a nyelvet pont utálom és nem tudtam jól lefordítani a linket.
Valamit ír az elérési út utáni parancsról de nem tudom a könyvtár struktúráját sem.
Azért írtam le magyarul. :) Ennyi lenne a feladat (a 2. parancs nem is kell):
rd /s /q C:\Program Files\Elantech
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!