2010-es Microsoft Word-ben hogyan lehet hangjegyet illetve hangjegykulcsot beszúrni?
Te is értsd már meg, ha a fontkészlet nincs telepítve a gépedre akkor egy karaktert sem tudsz másolni, mert nem tudja megjeleníteni. Tölts le egy fontot ami tartalmazza a kívánt karaktert, ha be van csomagolva bontsd ki és telepítsd vagy csak másold be a Windows\Fonts mappába.
De én leginkább azt javasolnám, hogy képként jelenítsd meg.
"Próbaképp az egyik linkedből teltöltöttem egy winrart, aminek semmi értelme sem volt"
"Nézd fogalmam sincs hogy a letöltött tömörített winrar formátummal én most mi a francot kezdjek! Nekem ez nem éri meg! Értsd meg fogalmam sincs mit csináljak vele, hogy nekem a 2010 microsoft wordömbe bekerüljenek ezek a karakterek!"
Nem tudom, miféle "winrart" töltöttél le, amikor én csupa .ZIP formátumú letöltéshez adtam linket. Ez megint valami olyasmi, mint amikor a javasolt hangjegyfájlok helyett az állatövi jegyek közt kotorásztál a violinkulcs után?
A Windows alaphelyzetben ki tudja bontani a .ZIP formátumot, és tudja, hogy hogyan kell telepíteni az abból előkerült betűkészletet -- nem egy bizonyos szoftverbe, hanem az egész rendszerbe. Ezután a Word (és az összes egyéb Windows-program) szintén tudja, hogy hogyan érheti el azt. Majdhogynem magától megy az egész, annyira érti a dolgát mindenki, aki a dobozon belül van. Ennek az alapján miből kellett volna arra tippelnem, hogy te viszont, A Gép Korlátlan Ura, a Megfellebbezhetetlen Akaratú Felhasználó, a Legfőbb Koordinátor, hanyatt esel a szédítő magasság láttán, amikor át kéne lépned a küszöböt? Ha még az ábécé-szintet sem szabad előre feltételeznünk, akkor ugyan, miből jósolhatunk arra nézvést, hogy szerinted minek van értelme?
Nem lehet mindenki informatikus, még csak dilettáns szinten sem kell, hogy foglalkoztassák az efféle dolgok. Egy betűkészlet telepítése azonban nem guruknak való nemes sport, ahol latra kell vetni, hogy a várható dicsőség arányban áll-e az elpocsékolt embererővel, hanem rutintevékenység, amit két orrpiszkálás közben kíváncsiságból is megcsinál néha, aki látott számítógépet valaha. Hadd ne kelljen már pirulnom amiatt, hogy megszavaztam neked a kiscserkész+ korosztályban hétköznapi ismereteket.
"Nem tudom, miféle "winrart" töltöttél le, amikor én csupa .ZIP formátumú letöltéshez adtam linket."
Tessék:
Ezt nekem winrarban töltötte le, vagy legalábbis abban jelenítette meg nekem, mivel csak a winrar demo változata van meg nekem. Más tömörítőprogram nincs a gépemen. Úgyhogy lehet, hogy ZIP-ben vannak fent a fájlok, de nálam letöltés után a winrar nevű program nyitja meg őket, nem pedig a ZIP.
"a winrar nevű program nyitja meg őket, nem pedig a ZIP."
Tegyük félre, hogy ettől még a fájl formátuma, sőt, még a kiterjesztése sem változott egy mikurkát sem. De ezek szerint igenis megnyitottad a fájlt, ott állt előtted pőrén a .TTF, csak a rendszer martalékául kellett volna vetned... Innentől teljesen érthetetlen irányba kanyarodik a történet, paff vagyok.
Ugyanúgy kell kiválasztanod a legördülő listából, mint a többi betűtípust. Nem írtad, hogy melyiket telepítetted, de például a #9 hozzászólásban elsőként linkeltet MusiSync néven találod meg. A violinkulcs a G betű.
Az előző hozzászólásodhoz: Minden kezdet nehéz. Arra egyéb gyakran használt fájltípusoknál is számíthatsz, hogy duplakattintás hatására valamit megpróbál velük csinálni a rendszer. Ha meg jobban kézben akarod tartani a tevékenységet, ne feledkezz meg a jobb gombos menüről -- vagyis, hogy a szokásos bal egérgomb helyett jobbal is kattinthatsz a fájlra, ekkor egy menütábla jelenik meg, amelyen módszeresebben is választhatsz a lehetőségek közül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!