Ilyenkor mit lehet tenni? (Windows)
A szüleimnek windows 8 volt a gépükön. Most karácsonykor szóltak, hogy mindig feldobta a rendszer, hogy frissítsenek win10-re, és el is kezdték. Azonban miután kész volt a gép, bejelentkezés után fekete képernyő fogadta őket a kurzorral.
Linuxos vagyok már évek óta, nem értek a windowshoz. Alapból nem is értem ezt az agresszív ráeröltetést, amit a felhasználókkal szemben tanusítanak, hogyha kijön egy új windows, akkor addig bszogat, amíg nem frissíti az ember.
Na de a lényeg, mit lehet tenni ilyenkor? Ez egyáltalán mitől lehet?
Esetleg egy live linux-szal manuálisan kimentheted ami kell újratelepítés előtt, mert nekem gyanús, hogy ebből a W8-10 katyvaszból már nem lesz egészséges rendszer, még ha vissza is tudnád állítani, akkor sem.
Gondolom valami inkompatibilis driver kinyírja logon után a rendszert, de így diagnosztizálni nehéz. Ha a W10-ben még van(?) csökkentett mód, talán elindulna úgy is.
szedd ki a hdd-t a gépből is tedd át a te gépedbe. ott másodlagos hdd-ként (ne arról bootolj) le tudod menteni ami kell, aztán egy újratelepítés után megint megy minden rendben.
szerintem a frissítésnél történt valami
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!