Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Ilyenkor mit lehet tenni?...

Ilyenkor mit lehet tenni? (Windows)

Figyelt kérdés

A szüleimnek windows 8 volt a gépükön. Most karácsonykor szóltak, hogy mindig feldobta a rendszer, hogy frissítsenek win10-re, és el is kezdték. Azonban miután kész volt a gép, bejelentkezés után fekete képernyő fogadta őket a kurzorral.

Linuxos vagyok már évek óta, nem értek a windowshoz. Alapból nem is értem ezt az agresszív ráeröltetést, amit a felhasználókkal szemben tanusítanak, hogyha kijön egy új windows, akkor addig bszogat, amíg nem frissíti az ember.

Na de a lényeg, mit lehet tenni ilyenkor? Ez egyáltalán mitől lehet?

2016. dec. 26. 11:56
 1/6 anonim válasza:
Rakja vissza win 8-ra, vagy inkább win 7 re. A win 10 hez erős gép kell.
2016. dec. 26. 11:58
 2/6 A kérdező kommentje:
Csak fontos lenne számukra megtartani a képeket, dokumentumokat. Sajnos nem készítettek róluk biztonsági másolatokat.
2016. dec. 26. 12:06
 3/6 anonim ***** válasza:

Esetleg egy live linux-szal manuálisan kimentheted ami kell újratelepítés előtt, mert nekem gyanús, hogy ebből a W8-10 katyvaszból már nem lesz egészséges rendszer, még ha vissza is tudnád állítani, akkor sem.

Gondolom valami inkompatibilis driver kinyírja logon után a rendszert, de így diagnosztizálni nehéz. Ha a W10-ben még van(?) csökkentett mód, talán elindulna úgy is.

2016. dec. 26. 12:18
 4/6 A kérdező kommentje:
Próbáltam ubival, de nem tudta betölteni magának a merevlemezt.
2016. dec. 26. 12:21
 5/6 anonim ***** válasza:

szedd ki a hdd-t a gépből is tedd át a te gépedbe. ott másodlagos hdd-ként (ne arról bootolj) le tudod menteni ami kell, aztán egy újratelepítés után megint megy minden rendben.

szerintem a frissítésnél történt valami

2016. dec. 26. 12:26
 6/6 A kérdező kommentje:
Igen ez a legkézenfekvőbb megoldás. Köszi mindenkinek!
2016. dec. 26. 12:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!