Hogyan kell a mikrofont a laptophoz csatlakoztatni?
1. Az rögzítőprogramokban általában beállítható, hogy mi legyen a forrás.
2. Alapértelmezett eszközt váltasz: az óra melletti sarokban a hangszóróikonon jobbegérgomb > Rögzítőeszközök > a megfelelő Mikrofonon jobbegérgomb > Beállítás alapértelmezettként.
Ehhez hasonlóan:
Köszönöm, hogy válaszoltál. Sajnos nem megy. A rögzítőeszközöknél a mikrofont alapértelmezett eszköz-nek írja. De még mindig nem vesz fel, csak sszól pl. egy zenénél, mint a hangszóró. És a felvevő progimnál (streaming) sem működik.
ja és azt már kiderítettem, h bár a gép alapértelmezettnek veszi a mikrofont, de az a beépített mikforonra érti, nem a külsőre
headset jack dugó van
de érzékelni érzékeli a gép, mert hangszóróként müxik a mikrofon
Akkor ilyen kellhet neked:
- Kínából olcsóbb (postaköltség sincs = free shipping), de 3-4 hét, és interneten kell utalni
- belföldön drágább (+postaköltség), de elvileg egy héten belül itt van és utánvéttel is fizethetsz
Csak gyorsan rákerestem, de még biztosan van sok más helyen is...
De miért kell nekem ilyen?
A lsptopban van headset jack dugó. Egy lukú
Azt már írtad, hogy egy (4-érintkezős) headset csatlakozó van a laptopban.
Ha ebbe nem headset-et, hanem csak mikrofont dugsz bele, akkor a mikrofon csatlakozója valószínűleg rövidre zár:
- baloldali egy headset csatlakozója,
- a jobboldali (szürke) egy mikrofon csatlakozója,
- középső egy sztereo fejhallgató csatlakozója.
A laptopodban a 4-érintkezős aljzathoz képzeld el, ahogy a 4-érintkező a mikrofon 3-érintkezős dugóhoz csatlakozik és esetleg rövidre zár.
Vagy az is előfordulhat, hogy a rendszer valamiért nem telepítette automatikusan a megfelelő hangkártya (audio) driver-t.
Eszközkezelőben a Hangkártyák kategóriában ellenőrizd, hogy ha High Definition Audio Eszköz szerepel, akkor az is lehet a probléma.
Ekkor a laptopgyártó weboldaláról a modellnek megfelelő audio driver-t telepítsd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!