Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » 32GB ram, I7proci vajon...

32GB ram, I7proci vajon meddig lesz elég játszani?

Figyelt kérdés
azt látom,hogy a játékok gépigénye egyre nagyobb,mint pl.: Far Cry 4,a Rise of the tomb raider 4magos proci,8GB ram ajánlott,és szinte minden évben duplázódik a játékok gépigénye. Van olyan érzésem,hogy 2019-re már kevés lesz a gépem a játékokra

2016. dec. 22. 04:31
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem a sebességgel van a gond, hanem az utasításkészlettel. Mind cpu, mind gpu szinten. A procik sebessége gyakorlatilag 10 éve állandó. Amit gyorsulásnak élünk meg, az az újabb utasítások használatából fakadó előnyök. Pl. egy 10 éves játék nem fut számottevően gyorsabban egy mai procin, míg egy mai játék egy 10éves procin csak döcög, mert a hw-s utasítások helyett sw-ből kénytelen azokat leemulálni - már ha egyáltalán elindul.

Szóval addig jó lesz a géped, amíg be nem jön az pl. SSE6, és ha minden játék elkezdi használni, akkor annyi. Nem tudod beleforrasztani ezt a cpudba.

2016. dec. 22. 05:01
 2/7 anonim ***** válasza:

Ezek is fontosak. de még mindíg a videókártya a legmeghatározóbb összetevő a játékoknál.

Egy korszerű I=, 32Gb rammal még biztos hogy jó pár évig elég lesz. de megette a fene az egészet, ha a vga közben elavul.

2016. dec. 22. 05:29
 3/7 anonim ***** válasza:
I= = I7
2016. dec. 22. 05:30
 4/7 anonim ***** válasza:
Ipor, vedd magad takarékra pls. Sok a hülyeség. 5 év az a 10. Amúgy meg jó lenne tudni hogy milyen i7? 870 vagy 6950X? Mert marhára nem mindegy.
2016. dec. 22. 06:12
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerintem még több évik biztosan. Nekem i7 4790 van 16GB RAM-alés jó pár évik nem tervezek új gépet venni. Persze videókártyát valószínűleg párszor újítani kell.
2016. dec. 22. 06:46
 6/7 anonim ***** válasza:

Pontosan addig lesz elég, amíg már nem lesz elég... ...és ezt viccen kívül mondom! Kivéve, ha addig tönkre nem megy egy villámcsapás vagy belvíz által... ...ami szintén nem vicc!

Előzőleg én azért cseréltem gépet, mert azt hittem tönkrement, de csak a HDD (WD) rakoncátlankodott, a haver meg jójárt vele... ...a jelenlegi meg túlélt egy villámcsapást is!

Bár most ebben a pillanatban nem érdemes gépet venni! Érdemes várni jövőév tavaszáig. ...és egyáltalán nem muszáj erőltetni az Intel-gépeket... ...attól, hogy valami 2x annyiba kerül, nem biztos, hogy 2x jobb is, de sok embernek hiába mondjuk! :-)

(Főleg hogy pár év múlva úgyis elavulnak.)

2016. dec. 22. 09:16
 7/7 anonim ***** válasza:

amit te tervezel az nagy butaság.

most veszel 100 ezerért procit (feltéve, hogy "csak" 6700/k), hozzá 60-70ért ramot. + emellé kell a lap is ugye. most ez jó lesz egy jó darabig, de nem egyszerűbb most venni egy i5-öt, 16 gb ramot (a 16 is overkill, ma olyan 12-t zabálnak a nagy gépigényű játékok) és elvagy egy darabig. 2-3 év múlva megismételed: legújabb i5, az akkori viszonylatban elegendő ram + lap.

hidd el, jobban jársz. ha jövőbiztos gépet akarsz építeni, vegyél nagyon jó házat (jó minőségűt) és jó minőségű tápot. Jó minőségű perifériával is lehet spórolni: ha jó egérpadot veszel (és vigyázol rá) akkor az örök élet meg egy napig szolgál majd.

2016. dec. 22. 09:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!