Nagyobb méretű és egyedi ikonok milyen programmal készíthetőek?
Ikontervező programokkal (pl. Greenfish, IcoFX), de a normálisabb képszerkesztők és képnézegetők is mentenek .ICO formátumban. Más kérdés, hogy nem tudom, a Windows hogyan fogadja az eltérő méretű ikonokat, de ki kell próbálni.
Linuxban egyszerűbb, ott más formátumokat is használhatsz ikonként, ott egyébként szvsz leghasznosabb a tetszés szerint méretezhető vektoros .SVG (például Inkscape-pel készíthető el).
Köszönöm.
ENgem inkább az érdekelt volna, hogy lehetséges e az, mint az interneten, hogy a számítógépen a háttérkép is ugyanúgy jelenjen meg, mint például egy weblap?
Ha például van a képen egy hát és rámegyek az ajtajára, akkor bejöjjön a sajátgép.
Webes környezetben ez kivitelezhető.
Meg lehet valahogy oldani a háttérkép, vagy nagyobb ikonszerű képek esetében is?
Hát, ez azért már alaposan megbonyolítja a kérdést, kivált, hogy egyáltalán nem vagyok járatos a Windowsban. Az ikonok általános növelése nem bonyolult:
...viszont úgy tűnik, arra nincs mód, hogy eltérő méretű ikonokat használj egyszerre. Magát az indítóképernyőt nyilván elkészíthetnéd úgy, hogy a háttérképből vágsz ki részleteket, elmented ikonként, és azokat használod a megfelelő helyre húzva, és az ikonok rendezését letiltva -- viszont ez ugyanakkor a többi ikon nemkívánatos megnövekedését vonná maga után, tehát használhatatlan. Gyanúm, hogy a Windows saját lehetőségein belül nem is oldható meg, amit szeretnél, remélem, akad valaki, aki ismer rá külső programot.
Köszönöm.
Egyébként nem működik, nem változtatható az ikonok mérete. :(
Mi lenne ha nem ikont szerkesztenék, hanem egy képre rétegeket raknék?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!