Wordben hogyan lehet megoldani, hogy minden kiférjen egy oldalra úgy, mint a mintákon meg van adva?
Nemrég volt OKTV, most pedig érettségit néztem, de mindig abba a problémába ütköztem, hogy egyszerűen nem fér ki úgy a szöveg, ahogy az a mintán van.
Direkt átnéztem mindent: margók, sorköz.. Nem segített. A betűméretre is ügyeltem. Átnéztem a mintát, hogy melyik bekezdésnek hol van vége (sor vége, eleje stb.), és nekem is mindig ott volt vége, kivéve az oldal végén, mert oda nekem ne fért ki több bekezdés.
Mi lehet a baj?
Köszi előre is!
Betűtípus
Élőfej, élőláb távolsága a lapszéltől
Térköz (külön a cím előtt is)
Beállított nyomtató típusa(!) (extrém esetben ennek is szerepe lehet, de ilyet OKTV-n nem illik adni)
Azt azért tudni kell, hogy a Word szövegszerkesztő és kiadványszerkesztő, tehát definíció szerint sincs rá garancia, hogy különböző konfigurációkon ugyanannyi oldalra fog kijönni a szöveg és ugyanúgy néz ki. Ezt a PDF garantálja. Leginkább a nyomtatótól függhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!