Van valamilyen program amivel manuálisan tudok töredezettségmentesíteni?
O&O Defrag-nak van több típusú mentesítése. (stealth, space, comp. name, comp. modified...)
De olyan amilyent szeretnél szerintem nincs.
Jobb, ha rábízod a programra, hogy mi hova kerüljön.
A Defragglernek van olyan opciója, hogy a nagy méretű fájlokat a meghajtó végére teszi, talán annyis elég.
De jobb, ha lenne elmondanád mi a célod, és akkor talán tudnánk más megoldást ajánlani
Vannak olyan fájlok a hdd-n amiket biztos, hogy sosem fogok törölni, mozgatni stb, és csak nagyon ritkán nyitok meg(családi képek, videók), vagy pl van több száz GB zeném amiket szintén nem fogok törölni.
Ezeket beraknám a hdd végére, hogy ne zavarják a többi fájlt.
Keverednek ezek a sosem törlendő fájlok azokkal a fájlokkal amiket bármikor törölhetek.
De miközben ezt leírtam, rájöttem, hogy simán rakhatnám őket egy új partícióra, és kész.
Az O&O Defrag még a legokosabbak közé tartozik, sajnos. Néhány kifinomult funkciót csak ígér, de nem azt csinálja, amit ígér. Nagyon régen a Norton Utilitiesben még volt egy igazán jó defragmentáló, de aztán egyre butábbak jöttek. Nem fogsz találni jót, sajnos.
Ha nagy mennyiségű fájlról van szó, akkor ha még nem tetted meg, oszd fel a partíciót, és úgy rendezd ketté a fájlokat. Telepített programfájlokkal sajnos nem megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!