Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Van valamilyen program amivel...

Van valamilyen program amivel manuálisan tudok töredezettségmentesíteni?

Figyelt kérdés
A manuálist úgy értem, hogy én adom meg, mi hova kerüljön a lemezen.

2016. nov. 25. 19:56
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

O&O Defrag-nak van több típusú mentesítése. (stealth, space, comp. name, comp. modified...)

De olyan amilyent szeretnél szerintem nincs.

2016. nov. 25. 20:05
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Jobb, ha rábízod a programra, hogy mi hova kerüljön.

A Defragglernek van olyan opciója, hogy a nagy méretű fájlokat a meghajtó végére teszi, talán annyis elég.

De jobb, ha lenne elmondanád mi a célod, és akkor talán tudnánk más megoldást ajánlani

2016. nov. 25. 20:19
 3/8 A kérdező kommentje:

Vannak olyan fájlok a hdd-n amiket biztos, hogy sosem fogok törölni, mozgatni stb, és csak nagyon ritkán nyitok meg(családi képek, videók), vagy pl van több száz GB zeném amiket szintén nem fogok törölni.

Ezeket beraknám a hdd végére, hogy ne zavarják a többi fájlt.

Keverednek ezek a sosem törlendő fájlok azokkal a fájlokkal amiket bármikor törölhetek.

De miközben ezt leírtam, rájöttem, hogy simán rakhatnám őket egy új partícióra, és kész.

2016. nov. 25. 20:32
 4/8 Hominida ***** válasza:

Az O&O Defrag még a legokosabbak közé tartozik, sajnos. Néhány kifinomult funkciót csak ígér, de nem azt csinálja, amit ígér. Nagyon régen a Norton Utilitiesben még volt egy igazán jó defragmentáló, de aztán egyre butábbak jöttek. Nem fogsz találni jót, sajnos.

Ha nagy mennyiségű fájlról van szó, akkor ha még nem tetted meg, oszd fel a partíciót, és úgy rendezd ketté a fájlokat. Telepített programfájlokkal sajnos nem megy.

2016. nov. 26. 01:20
 5/8 Hominida ***** válasza:
Bocs, most látom, hogy a particionálás már nem új ötlet.
2016. nov. 26. 01:21
 6/8 A kérdező kommentje:
A partícióssal viszont az a baj, hogy fix a mérete, a családi képek, videók, zene viszont folyamatosan nő. De még mindig ez a legjobb megoldás
2016. nov. 26. 11:05
 7/8 Hominida ***** válasza:
Nem túl kifinomult dolog, de ha kell, a méretet tudod követni a partíciók időnkénti átméretezésével, ehhez az AOMEI Partition Assistantet javaslom, a Technician Editiont. Egy-két óráig is eltarthat az átméretezés, ha a megrövidített partíción sok átpakolnia való van.
2016. nov. 26. 15:26
 8/8 Hominida ***** válasza:
És ha beteszel egy másik wichestert is? 2.5-öset, az csendben van, nálam is ez a felállás. A biztonsági mentésre használt harmadikat bedig csak addig kötöm be, amíg megcsinálom, aztán vissza a dobozába.
2016. nov. 26. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!