Hogyan lehetne "lebutítani" a Win 10-et?
Új laptopomon Win 10 van, de sok olyan program van rajta, amire nincs szükségem. Lényegében elég lenne a Wordpad és egy lejátszó (pl. Winamp), mást alig használnék. Ehhez képest tele van a gép mindenfélével alapból. Pl. egy regisztrálatlan Office 2016 is ott terpeszkedik rajta, amit sose fogok használni.
Mit szabad ezekből eltávolítani, hogy továbbra is rendesen működjön a gép?
Gondoltam arra is, letörlöm az egészet és Win 7-et rakok rá, de azt is regisztrálni (külön megvenni) kéne, gondolom.
Lényegében egy Win98 is elég lenne, de olyat nem lehet mai 1 kilós laptopokra tenni.
ha nem lassú, akkor ne törődj vele. dobáld ki a lomtárba az ikonokat és csókolom.
ha lassú egy új laptop, akkor célszerű visszavinni, és másikat választani helyette (ha teheted)
tudom tudom, nem ez volt a kérdés. Nem tudsz olyat törölni, ami a windowshoz kell, tehát azt törölsz kb. amit akarsz. office-t pl. kitörölheted.
Lassúnak nem különösebben lassú. Eleve egy olcsót, nem kimagasló képességűt választottam. A Winamp-ot egyszer 10 másodpercig tartott, mire megnyitotta, ez mondjuk nem jó, de más gond nem volt vele.
Arra gondoltam, ha eleve kevesebb program van rajta, ami a háttérben csinálhat valamit, picit gyorsíthat is, és az akku is tovább bírhatja töltés nélkül.
Helló,
MEghajtókat (drivereket) ne törölj, azon kívül ami nem kell, azt törölheted. De ahogy a többiek mondták, ami nem fut, az nem foglal erőforrásokat. Szóval esetleg még azt lehet, hogy ha vannak olyan programok, amik elindulnal, amikor bekapcsolod a gépet, akkor azokat állítsd át (pl. Skype meg hasonlók).
Windows 10 alkalmazások törlése ccleaner-el:
https://www.youtube.com/watch?v=v_fYpwEMljQ&ab_channel=Viney..
Így az office-t is leszedheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!