Van olyan alkalmazás laptophoz ami rezgő (pl. járművön) használat esetén parkoló pályára kényszeriti a wincesztert?
És ha olyan művelet van ami nem oldható meg ramból, akkor inkább megáll, vár s kiírja hogy tegyük stabil helyre a laptopot mert wincseszter művelet történik?
Ahelyett hogy beleszántson a fejjel a lemezbe...
Ez egy létező technológia, de ezt szoftveresen nem tudod megoldani. Ha nincs beépítve a laptopodba akkor nem tudod ezzel bővíteni.
Nem tudom mi bajod az SSD-vel. Nem ég ki, nem tudom hol hallottál ekkora hülyeséget. Egy minőségi SSD napi 100GB adat írásával is közel/több mint 20 évig!! üzemel mindenféle hiba nélkül.
itt hallottam...
hát igen ez a gyik hátránya...
itt írták:
"Diszket és SSD-t semennyire nem érdemes használtan venni.
A válaszíró 84%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/17 Időpont 11-06 18:20 Privát üzenet
A kérdező kommentje:
ssd-t miért nem? hisz az nem kopik.
# 8/17 Időpont 11-06 18:43 Privát üzenet
3 napos mákos lecsó nevű felhasználó válasza:
A cellák hamarabb használódnak el mint ahogy egy HDD csapágyas lesz.
A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad."
"Ez egy létező technológia, de ezt szoftveresen nem tudod megoldani. Ha nincs beépítve a laptopodba akkor nem tudod ezzel bővíteni."
Mi ennek a technológiának a neve?
Mert akkor lehet h benne van a laptopomban...
Itt szerintem azon volt a hangsúly, hogy HASZNÁLTAN nem érdemes venni.
Így szokták többnyire emlegetni, vagy valamilyen variációjuk. Ugye minden gyártó kicsit máshogy nevezi el ugyan azt a technológiát..
-Active hard-drive protection
-Hard Drive Protection
-Hard drive Active Protection System
-Active Protection system
-ProtectSmart Hard Drive Protection
..
MacBook-nál pedig "Sudden Motion Sensor (SMS) "
( [link]
[link] )
Annak ellenére, hogy ez egy létező/működő technológia, közel sem tökéletes. Pl. lehet, hogy 100/99-szer megóvja a merevlemezt, de egyszer be fog csúszni egy hiba. Ha pedig túl szigorúra állítod az érzékelést akkor a laptop olyankor is leállhat ha nincs valódi mozgás.(Nem tudom milyen hibaaránnyal dolgoznak, ennyire nem ástam bele a témába)
Ha sűrűn lenne szükséged erre a technológiára akkor a helyedben inkább beruháznák egy SSD-re.
volt egy másik elképzelésem, hogy egy kicsi olcsó 32 gigás ssd lényegében csak a win7-nek és a mostani fél gigás winyót pedig táskában hordanám, s egy ilyen kábellel: img.banggood.com/images/2014/tanghong/09/SKU164674/e7aefb89-c66e-4489-a733-f7afbc08ac60copy.jpg
csatlakoztatnám rá amikor nyugodt helyen vagyok.
buszon villamoson ugyis csak szövegszerkesztőt használnék arra meg szerintem elég a win7-el együtt 32G
vagy tévedek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!