Mi a baja a külső merevlemeznek? [KÉP]
Samsung M3 portable
A hiba, hogy ha fájlt vagy mappát akarok létrehozni ezt a hibát írja ki windows alatt, ha linux-ra kötöm akkor meg no space left on device hibát ír, miközben bőven van hely.
- töredezettségmentesítő nem segített
- chkdsk /f /r /x nem segített tízen akárhány órán keresztül futott, majd a végén kiírta, hogy nincs elegendő hely a javításhoz, a lemez 48%-a foglalt, bőven van hely.
- linux alatt ntfs javító program nem ír hibát.
- Samsung drive manager szerint nincs hiba :)
Mi okozhatja ezt a hibát és hogyan lehetne kijavítani?
Nincs másik lemezem, hogy lementsem róla a dolgokat és leformázzam.
Esetleg megpróbálhatsz egy rendszer-visszaállítást, hátha nem a merevlemezzel van baj, hanem a rendszerfájlokkal vagy a registry-vel. Azt olvastam, hogy ilyen esetekben előfordul. Ha ez nem működik, akkor csak az marad, hogy valahova lemented róla az adatokat egy fájlvisszaállító programmal.
Itt az emberünk a Recover my Files-t használta, de gondolom más is jó, Recuva vagy GetDataBack vagy más.
Melyik operációs rendszeren gondolod a rendszer-visszaállítást? A Windows-on vagy a Linuxon? :)
Mindkettőnél képtelen írni a külső USB merevlemezre.
Először azt olvastam, hogy ez egy Linux fájlrendszerhez köthető bug az ext4 fájlrendszernél, de ez a külső lemez NTFS-re van formázva.
Meg vagyok lőve ezzel a problémával, nem tudok túllépi. Marad az, hogy vehetek új lemezt, ami most nem épp jó.
most megint futtatom a Samsung saját drive managerét, csak a hosszabb diagnosztikát, ami kb. 2 órát fut.
Nem hiszem, hogy megoldaná, a windows sem tudta a sok-sok órás chkdsk-val.
Másik géphez próbáltad már dugni?
HD Sentinelt próbáltad már?
Az, hogy nem találtak hibát, nem jelent túl sok mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!