Melyik képszerkesztővel tudom azt megcsinálni, hogy a szerkesztett fotóm ne négyzet alakú legyen?
A képet fel szeretném rakni egy oldalra, aminek kék a háttere. De nem szeretném úgy megcsinálni, hogy "egybeolvadjon", hanem a hátteret "kivenni".
Pl: [link]
Ennek ugye kék a háttere. Tegyük fel, hogy pont ugyanolyan színe van, mint az oldalnak, ahová fel szeretném rakni. Amikor a kép fent van, azt lehet belőle látni, hogy a kép egyesül a háttérrel.
DE, amikor a hátterét átvátoztatják pl ságára, akkor minden mehet a levesbe.
EZÉRT keresnék egy olyan programot, amivel megtudom azt csinálni, hogy eltávolítom a kép hátterét.
MELYIK erre a legalkamasabb, lehetőleg magyar, ingyen letölthető, korlátlan ideig használható képszerkesztő??
Letöltő link kéretik!
Hmmmmm. Én Power Pointhoz használok hátteret, de még soha nem vette át a háttér színét a kép. Egyébként már a memóriakártyáról bemásolva a képeket is átméretezek (minek foglaljanak annyi helyet), álló téglalap alakú: 700 × .,..,
fekvő téglalap 1000 × ..... Ezek állnak legközelebb a Power Point rekord méretéhez. Aztán dia beillesztése fájlból és bemásolom, rákattintok és kihúzom a szélekre. Ennyi az egész. A képszerkesztőm ez: [link]
GIMP-pel megoldható,csak azt hiszem PNG formátumba kell elmenteni./jpg formátumnál nem lehet átlátszó terület/
A varázspálca eszközzel rá kell kattintani a kék területre,aztán törölni.A küszöbszintet felemeltem 40-re,mert maradtak foltok.Minden különálló területtel megcsináltam ezt,aztán Másolat mentése.
Biztosan lehet egyszerűbben is,de most használtam először.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!