Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan tudok törölni Wordbe?

Hogyan tudok törölni Wordbe?

Figyelt kérdés

Egy adott részt szeretnék törölni.

stupid ['stjuipid] = ostoba

Ebből szeretném a [] részt törölni, de úgy, hogy az egész dokumentumból.

stupid = ostoba (azt szeretném, hogy csak ennyi maradjon) Valahogy ezt meg lehetne oldani?

Előre is köszi a választ!

2016. nov. 7. 16:31
 1/7 tabaki ***** válasza:

Persze. Keresés és csere panel, Csere fül.

Keresett szöveg: stupid ['stjuipid]

Csere erre: stupid

Az összes cseréje.

2016. nov. 7. 16:57
 2/7 A kérdező kommentje:
Én is erre gondoltam, csak azt nem írtam, hogy különböző szavakról van szó.
2016. nov. 7. 16:58
 3/7 tabaki ***** válasza:

Ja, tulajdonképpen csak azért írtam így, hogy látsszon, mi történik, de a Csere erre üresen is maradhat:

Keresett szöveg: ['stjuipid]

Csere erre:

És ne felejtsd el a fölösleges szóközt is kijelölni a [] előtt (vagy mögötte, lényeg, hogy ne maradjon kettő a törlés után).

2016. nov. 7. 17:02
 4/7 tabaki ***** válasza:
Bocs, akkor tárgytalan.
2016. nov. 7. 17:02
 5/7 A kérdező kommentje:
Azért köszi szépen! Valójában egy szótárról van szó, és eléggé macerás lenne 250+ szónál egyesével törölni a [x] részt. Ezért gondoltam, hátha meg lehet oldani valahogy.
2016. nov. 7. 17:05
 6/7 PresidentEvil ***** válasza:

.

Megoldható, csak macerás. Irányított kereséssel, joker karakter használatával egyszerű, csak mivel a szögletes zárójelet itt más célokra használja a program, arra nem kereshetsz, tehát első körben a szögletes zárójeleket kell lecserélned valami olyan karakterre, ami tutira nincs a szövegben máshol, utána pedig keress rá a "[*] " szövegre, ahol a zárójelek helyén értelemszerűen a megváltoztatott karakterek vannak.

2016. nov. 7. 17:15
 7/7 tabaki ***** válasza:

#6:

Igen, amikor kiderült, miről van szó, már én is a reguláris kifejezésekre gondoltam, csak nem tudtam hirtelenében összerakni a keresőkifejezést, mert éppen rohanok...

2016. nov. 7. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!