Akkumulátor szempontjából melyik rendszert célszerű használni?
Linux vagy Windows 8.1?
Ha nem sokat játszom, csak netezek, levelezek, Office-ozok, filmet nézek, zenét hallgatok akkor tudnám használni a linuxot? Jobban megérné váltani? Egyszerűen megutáltam a windowst az összes rendszere bugos. Itt a döntést arra bíztam, hogy a vonaton amelyik rendszerrel jobban bírja az akkumulátor azt teszem fel.
Szóval van erről tapasztalat? Hogy a linuxon mondjuk jobban vagy kevésbé merül az akku?
Válaszokat előre is köszönöm!
A linux kevesebbet fogyasztana ugyan, de elég tökéletlen az energiagazdálkodása a kernelnek, most is éppen igen kemény munka folyik rajta. Ha a legfrissebb kernelt használod, vagy nagyon régi gépet, akkor jó lesz a dolog, egyébként nem éri el a windows szintjét sajnos ebben a tekintetben.
Windows 8.1-et nem igazán éri meg, nagyjából olyan, mintha a windows 10 alfa verziója lenne. Ezt nem a 10 dicséretének szántam. 7 és 10 között érdemes választani, igény és ízlés szerint, a 8-at meg nagyon gyorsan elfelejteni. Nagyobbat bukott, mint anno a Vista, és azt se szerették túl sokan.
Én rövidtávon gondolkodom akku szempontból!
Pl a win10-el az akksi jobban bírta fél órával, csak nekem nem tetszett maga a rendszer, valszeg nem kompatibilis vele a laptopom.
Ubuntuval mondjuk mi lehet a helyzet? Az akku mondjuk bírna 3 órát vagy sok energiaforrást használ és 2 órát se nagyon.
De nincs olyan hogy linux!
A Linux az csak egy kernelmag és rá épül több 100 disztró,az egyik szarabb mint a másik de van pár disztró ami simán jobb mint akármelyik Win.
Akkumulátor szempontjából általában jobbak a Win-ek,valahogy jobban vannak rá optimalizálva.Memoria terén egy Debian vagy Arch a legjobb mert megfelelően használják ki ha kevés is van azt is optimálisan.Ha csak ezekre kell akkor oda egy Xubuntu elég.
"de az akku élettartama nem ettől függ."
Az akkus üzemidő két dologtól függ.
1. Az akku kapacitásától
2. A készülék fogyasztásától.
Az utóbbi pedig függ a szoftverektől, így az operációs rendszer ténykedésétől is.
Tehát igen, oprendszertől is függ!
Hű micsoda vitát robbantottam.
Szóval akkor a Windows jobb.
És milyen almalmazásokat lehet letiltani hogy ne zabálja az energiát? Lehet olyat hogy Full buta laptopom legyen csak sokáig tudjam használni? Akár filmre.
De lehet nézek valami power bankot :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!