Windows XP 64bit?
#1-nek igaza van: 64 bites XP nem is XP, hanem a Server 2003 butított változata. Ennek megfelelően annak az SP-it kapta meg, nincs is összhang a két rendszer számozása között.
Ebből következően, valamint amiért elsődlegesen nem az otthoni felhasználók jelentették a célcsoportot (hanem a professzionális felhasználók), ezért könnyen lehet, hogy kompatibilitási problémákba ütköznél olyan alkalmazások futtatása esetén, ami a 32 bites XP-n gond nélkül ment.
Szerintem is inkább Win7-et telepíts.
Én akkor kezdtem el használni a Windows XP 64 bites változatát, amikor át akartam lépni a 4GB-os alaplapi memórián, ez kb 2008 környékén volt...
1.: ez csak angol nyelven jelent meg
2.: tökéletesen stabil rendszer volt, nagyon szerettem, nem is emlékszem, hogy lefagyott volna 1x is.
Az én esetemben a Windows 7 ment a kukába, inkább a Windows 8.1 (x64)-et használtam, de sajnos előbb-utóbb rá kell térni a Windows 10-re, végülis lassan eléri azt a szintet, hogy már használható is lesz... :-)
(persze a Linux alapból mindig ittlesz alternatívaként)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!